Divendres, 19 d'abril de 2024
muntanyisme

Els Bombers alerten de l’alta presència de gel a la muntanya

Els experts recomanen portar el material adequat després que dos persones hagin perdut la vida al Pirineu aquest cap de setmana

Jordi Ubach Llorens 7 de gener de 2020 a les 10:42
Rescat de l’esquiador ferit el passat 3 de gener a Lladorre | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han alertat de la presència general de neu dura i gel al Pirineu, unes condicions que no són gens favorables ja que poden provocar relliscades. De fet, el passat dissabte es van haver de lamentar dos víctimes mortals en dos accidents de muntanya a Catalunya, les d'un practicant de raquetes a Queralbs i d'un esquiador que feia snowboard a Montellà i Martinet.

A més, un alpinista va resultar ferit greu, també dissabte, en caure per una canal glaçada d'uns 200 metres a la serra del Cadí. El dia anterior, a més, un esquiador de muntanya va resultar ferit després de patinar mentre feia un recorregut al terme de Lladorre.
 
Tots aquests accidents, segons els Bombers, tenen un denominador comú: el gel. Els experts alerten de la presència de neu dura, gelada i compactada, i recomanen als esquiadors, alpinistes i muntanyistes extremar la precaució i portar el material i l’equipament adient. Ho han difós a través d’una campanya a les xarxes socials que compartim a continuació. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació