Divendres, 19 d'abril de 2024
agricultura

​Agricultura abona els ajuts directes de la PAC del 2019 per un import de 214 milions

Es tracta del 95% d'ajuts de pagament bàsic, del 'greening' i del complement de joves i del 100% dels ajuts del règim de petits agricultors

Redacció 3 de desembre de 2019 a les 11:00
Una cuba escampant purins en un camp català | Adrià Costa
El Departament d'Agricultura efectua aquesta setmana el primer pagament dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) 2019 a 40.204 beneficiaris per valor de 214.706.100 euros, corresponents als ajuts de pagament bàsic, pagament del greening, complement de joves i dels ajuts del règim de petits agricultors.

Amb aquest pagament, els beneficiaris hauran rebut el 95% de l'import dels ajuts directes desconnectats de la PAC, corresponents al 2019, i el 100% en el cas del règim dels petits agricultors. Agricultura preveu liquidar el 5% restant durant el primer semestre del 2020, un cop el departament verifiqui els límits pressupostaris.

Amb aquest pagament, els pagesos catalans són els primers de l'Estat a cobrar el 95% dels ajuts directes dissociats de la PAC i també els primers que perceben el reemborsament de la disciplina financera de 2018. 

Enguany, la informació d'aquest pagament va acompanyada d'una visualització interactiva dels imports i beneficiaris de cada comarca, per cada una de les línies dels ajuts directes pagats. Aquesta nova aplicació forma part de l'aposta del Departament d'Agricultura per les dades obertes, que s'afegeix a la recent publicació Radiografia de les explotacions agrícoles de Catalunya 2019.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació