Dimecres, 24 d'abril de 2024
25-N

El Pallars s’uneix a la lluita contra la violència envers les dones

Tremp, Sort i Isona acullen actes en el Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

Redacció 25 de novembre de 2019 a les 14:11
Avui, 25 de novembre, és el dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones i el Pallars s'ha sumat a la convocatòria amb actes previstos per el dia d’avui a Tremp, Isona i Sort, entre d’altres. 

A Tremp, l’Ajuntament i l’associació de dones Rosa d’Abril han organitzat un acte de sensibilització i visualització de les víctimes de violència de gènere, agafant cóm a inspiració l’obra de l’artista Elina Chauvet anomenada Zapatos Rojos. L’acte consisteix en reunir un parell de sabates vermelles per a cadascuna de les dones assassinades aquest any 2019. Per això, demanen a les trempolines i trempolins que portin una sabata vermella per a participar en aquesta performance. En acabar l’acte es farà la lectura del manifest.

Més tard, a les 18.30h, a la Biblioteca Pública Maria Barbal, tindrà lloc la conferència La violència envers les dones amb l’exili i la deportació a càrrec de l’associació Amics de Ravensbrück i que servirà com a cloenda de l’exposició Les dones a Ravensbrück.

L’acte comarcal del Pallars Jussà, serà, enguany, a l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà. Començarà a les 20h i consistirà en la lectura del manifest institucional i la interpretació d’una peça musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Tremp. A més a més, es podrà visitar la mostra Fotògrafes Pioneres a Catalunya.

Pel que fa a Sort, els actes s’allargaran fins el 29 de novembre, però els previstos per avui són una xerrada sobre violències masclistes a càrrec del Servei d’Atenció Especialitzada, a les 18h, així com la projecció de la pel·licula Fuerza Mayor, seguida d’un debat, a les 19:30h, en dos actes que tindran lloc al Casal Cívic de Sort.

A la Pobla de Segur els actes van tenir lloc ahir diumenge, organitzats per l’Ajuntament de la Pobla, amb una xerrada a càrrec d’una agent d’Atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra i un passi de curtmetratges sobre violència de gènere.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació