Dimarts, 23 d'abril de 2024
emd d'àreu

Àreu escull Iu Escolà (ERC) com a nou alcalde

S’ha imposat per només quatre vots a Xavier Marco (Junts per Catalunya)

Redacció 18 de novembre de 2019 a les 09:36
El nou alcalde, Iu Escolà, exercint el vot aquest diumenge | Iu Escolà
L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'Àreu ha escollit Iu Escolà (ERC) com a nou alcalde d'aquest nucli del terme municipal d’Alins gairebé sis mesos després que se celebressin les eleccions municipals el 26 de maig. En aquests últims comicis no s'hi va presentar cap candidatura i l'Estat va fixar una nova data per poder repetir les eleccions.

Aquest diumenge, doncs, els ciutadans d'Àreu han tornat a les urnes –just una setmana després de les eleccions espanyoles– i han acabat votant Escolà com alcalde de la pedania amb 27 vots, quatre més que el seu rival a les urnes, Xavier Marco (Junts per Catalunya), que n’ha obtingut 23. En total hi han participat 53 veïns d’un total de 62 persones censades. Els tres vots restants han estat nuls.

Els ciutadans d'Àreu s'han desplaçat fins a Alins per votar. L'alcalde d'Alins, Manel Pérez, ha dit que la valoració de la participació és “molt bona” perquè hi ha hagut un 85% d participació. A més, Pérez ha remarcat que la votació s'ha desenvolupat sense cap gran incident, tot i un primer error amb les paperetes que situaven Iu Escolà com a suplent i no com a número 1.

Amb només 22 anys, Iu Escolà exercirà de president de l’EMD d’Àreu, un càrrec que va quedar desert l’octubre de l’any passat després de la mort, als 55 anys, del fins llavors alcalde pedani, Jordi Escolà, pare precisament del nou alcalde. Escolà ha assegurat que vol recuperar projectes que el seu pare no va poder acabar, així com consolidar la Milla Vertical per “posar Àreu al mapa”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació