Dijous, 25 d'abril de 2024
mentoratge

Agricultura aposta pel mentoratge per acompanyar projectes agrícoles i rurals al Jussà

El Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i el Baix Ebre compten amb mentores, que oferiran consell a persones que estan a punt de començar

Redacció 12 de novembre de 2019 a les 09:46
Pla general de l'explotació d'àrnica a l'Alta Ribagorça | ACN
El Departament d'Agricultura ha posat en marxa, en el marc del Programa de dones del món rural i marítim 2016-2020, un projecte pilot de mentoratge professional per tal d'innovar en l'acompanyament de projectes agrícoles i rurals. El mentor és una persona d'àmplia trajectòria en el sector agrari, ramader o marítim que comparteix coneixements i ofereix consell a una persona que està a punt de començar a desenvolupar la seva activitat professional.

Entre mentora i mentorada s'estableix una relació de tutoratge semblant a la de mestra i aprenent. El Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça comptaran amb una mentora cada comarca i el Baix Ebre comptarà amb dos mentores. Mireia Font, dinamitzadora econòmica, actuarà com a mentora al Pallars Jussà; Anna Sirvent, dedicada a la producció i transformació de plantes amb usos medicinals, estarà a l'Alta Ribagorça. El Baix Ebre comptarà amb Maite Pallarès, dedicada a l'oli i l'horta ecològica, i Begoña Amorós, gerent de cítrics de l'Ebre.

La mentora és una persona amb experiència, empatia i bona disposició per ajudar a altres persones. De fet, la seva funció és de guia de la persona que es troba en el procés d’aprendre. El projecte comptarà amb un seguiment per garantir el seu compliment, que es durà a terme des de les Escoles Agràries. A més, les Escoles realitzaran una avaluació final i un seguiment en diferit, sis mesos després de la finalització del projecte, per tal d'avaluar els progressos de la mentorada.

Aquesta experiència té una durada de sis mesos. S'iniciarà el gener del 2020 i finalitzarà el juny de 2020. El dia 29 de novembre finalitza el temps d'inscripció a aquest projecte.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació