Divendres, 19 d'abril de 2024
neu

​VÍDEO: La neu deixa els primers gruixos destacats de la temporada al Pallars

Per damunt dels 2.000 metres s'acumulen fins a 16 centímetres a la Bonaigua, on s’ha hagut de circular amb cadenes

Redacció 6 de novembre de 2019 a les 12:47

La precipitació en forma de neu que ha començat a caure aquesta matinada està deixant els primers gruixos importants de la temporada en diferents punts de l'Alt Pirineu i Aran, sobretot al vessant nord. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, al cap del Port de la Bonaigua s'han acumulat 16 centímetres de neu per damunt dels 2.000 metres d'alçada.

Igualment, la nevada ha deixat gruixos considerables a l'entorn de l'estació d'esquí de Baqueira Beret, que ja llueix un aspecte que ben bé podria ser hivernal tot i ser encara a principis de novembre. La neu no està provocant importants problemes de trànsit, tot i que durant bona part del matí ha estat necessari l'ús de cadenes per creuar el Port de la Bonaigua.
 

Una llevaneu treballant a la C-28 al Port de la Bonaigua. Foto: ACN


La neu s'ha deixat veure aquest dimecres a diferents punts del Pirineu a cotes superiors als 1.500 metres tot i que no ha estat fins a partir dels 2.000 que s'han registrat gruixos destacats. Segons registres de les estacions meteorològiques del Meteocat, a Espot, a una alçada de 2.500 metres han caigut 5 centímetres de neu, i a Certascan uns 20 centímetres. Així mateix, a l'Alta Ribagorça, a l'estació de Boí, situada per damunt dels 2.500 metres, s'ha registrat un gruix de 8 centímetres.

D'altra banda, la d'aquest dimecres també ha estat la matinada que ha registrat les temperatures més negatives amb el que portem de tardor i el termòmetre ha caigut fins als -6ºC a l'estació de Boí, els -4,7ºC a la Bonaigua, i els -3'7ºC a Lac Redon.
 

Un rètol indica la necessitat de posar cadenes al Port de la Bonaigua. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació