Divendres, 19 d'abril de 2024
justícia

​Tremp es queda sense un jutge almenys deu dies perquè la borsa de substituts de Lleida està buida

El president del TSJC reconeix que sempre falten magistrats perquè Catalunya en genera molts menys dels que necessita

Redacció 30 d'octubre de 2019 a les 09:31
L’exconseller de Justícia, Carles Mundó, visitant el jutjat de Tremp l'any 2016 | ACN
La borsa de jutges substituts a la demarcació de Lleida està buida, un extrem insòlit: "jo mai ho havia vist", ha reconegut el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, que aquest dimarts ha presidit la reunió de la Sala de Govern del TSJC a l'Audiència de Lleida. No obstant, Barrientos ha assegurat que la falta de jutges sempre ha existit perquè "Catalunya genera molts menys jutges dels que necessita".

Aquesta situació és complicada sobretot a Tremp. L'únic jutge que tenia aquest partit judicial, que inclou el Pallars Jussà, el Sobirà i l’Alta Ribagorça, ha demanat trasllat i aquest mateix dimecres ha deixat buit el càrrec. El mateix passa a Balaguer, on marxa també un jutge. Això farà que durant almenys deu dies, els magistrats de Lleida assumeixin els assumptes de Balaguer i Tremp. 

Barrientos ha explicat que Catalunya ha estat sempre un territori de "moltíssima mobilitat judicial". Cada jutge, ha dit, té les seves raons però molts marxen perquè són d'altres territoris i tornen a casa quan surt una plaça.

Però els problemes per cobrir vacants no es limiten només al fet territorial. A Catalunya es concentra l'índex de joventut més alt de tot l'Estat, ha assegurat. "Venen jutges molt joves i tenim més baixes de maternitat i paternitat, per exemple, la qual cosa ens fa tirar molt de jutges substituts", ha explicat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació