Dissabte, 20 d'abril de 2024
biblioteca de sort

Sort confia acabar amb un «greuge comparatiu» amb la represa de les obres de la biblioteca

El consistori confia acabar aquesta legislatura amb el compromís de tirar endavant la segona i darrera fase

Redacció 29 d'octubre de 2019 a les 09:36
Estat actual de les obres a la biblioteca de Sort | ACN
Sort és l'única capital de comarca que no compleix amb el Mapa de Lectura Pública de Catalunya perquè no disposa d'una biblioteca d'abast comarcal. Aquest "greuge comparatiu" acabarà amb l'entrada en funcionament del nou equipament que s'està construint a Sort, segons ha explicat el primer tinent alcalde de l'ajuntament, Baldó Farré.

Tot just fa quinze dies es va iniciar la primera fase de les obres sobre l'estructura situada als peus del castell, aixecada fa dotze anys quan es va aturar el projecte. L'obra, que té un cost de 311.452,35 euros, conservarà l'estructura existent i s'adaptarà de manera racional a l'obra ja construïda. Farré ha dit que confia acabar aquesta legislatura amb el compromís de la Generalitat de tirar endavant la segona i darrera fase.

El primer tinent alcalde de Sort ha insistit en què la biblioteca comarcal és un equipament necessari per al municipi i més si es té en compte que el Pallars és un territori allunyat dels grans centres de cultura. Farré ha explicat que l'estructura construïda des de fa dotze anys s'havia convertit en un "punt d'atracció" pel jovent. Amb l'inici d'aquesta primera fase d'obres s'evita que joves hi vagin i "un dia haver de lamentar un accident".

Cultura aportarà en aquesta primera fase la totalitat de l'import, 221.452 euros dels quals en el marc del programa de l'1% cultural. La capital del Pallars Sobirà té poc més de 2.000 habitants i actualment disposa d'una biblioteca pública que no compleix els estàndards mínims obligats al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que requereix per la localitat una biblioteca central comarcal de 450 metres quadrats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació