16 d'abril de 2024
esquí

Ferrocarrils construirà a Port Ainé un nou aparcament de 325 places

L’actual zona d’estacionament és insuficient en èpoques de màxima afluència de visitants

Redacció 23 d'octubre de 2019 a les 11:44
L’estació de Port Ainé a vista d’ocell el passat cap de setmana | @Marcverum
L’estació d’esquí de Port Ainé disposarà d'un nou aparcament a peu de pistes. Tindrà capacitat per a 325 vehicles i estarà situat a prop de la pista forestal de la Torreta de l’Orri. Segons publica el diari Segre, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) projecta construir aquesta zona d’estacionament, d’uns 8.700 metres quadrats, juntament amb un vial d’accés i una connexió amb les pistes.

L’actual zona d’estacionament és insuficient en èpoques de màxima afluència de visitants, especialment durant la temporada d’hivern. De fet, FGC ha hagut de tancar l’accés al pàrquing en reiterades ocasions a l’omplir-se l’aforament de vehicles, derivant els esquiadors a Espot. L’Ajuntament de Rialp va demanar el passat mes de març l'ampliació de l’estació al considerar que “s’ha quedat petita”.

Tant Port Ainé com Espot preveuen estrenar la temporada d’hivern el proper 29 de novembre, si les condicions ho permeten. A Port Ainé s’han instal·lat per aquesta nova temporada 11 nous canons de neu, mentre que a Espot continuen els treballs d’instal·lació del nou telecadira la Roca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació