Dimecres, 24 d'abril de 2024
Sanitat

Un nou mamògraf per l'Hospital del Pallars

L’aparell, que ha estat donat per la Fundació Amancio Ortega, servirà per renovar i millorar l’equipament del centre

Redacció 22 d'octubre de 2019 a les 09:46
L'equip del Servei de Radiodiagnòstic en la celebració del Dia Contra el Càncer de Mama | Hospital del Pallars
La Fundació Amancio Ortega ha donat un nou mamògraf digital a l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp. L’entrega es va fer efectiva el passat dissabte, amb motiu del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama. La seva posada en marxa servirà al Servei de Radiodiagnòstic per renovar i millorar l'equipament fins ara emprat pel cribratge i diagnòstic del càncer de mama.

L'equip de professionals d'aquest servei realitzen mamografies del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama, adreçat a totes les dones d'entre 50 i 69 anys de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça.

La del mamògraf de l’Hospital del Pallars és la primera de les quatre donacions que la Fundació Amancio Ortega es va comprometre a donar a la demarcació de Lleida. El total de l’import que l’entitat va donar a la Generalitat de Catalunya és de 47 milions d’euros. A banda del de Tremp, els altres tres mamògrafs aniran un a Vielha i dos a Lleida.
 

Imatge del nou mamògraf instal·lat a Tremp. Foto: Hospital del Pallars


El Consell del Jussà amb el Dia Contra el Càncer de Mama

Per un altre costat i en motiu del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama, els treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Pallars Jussà s’han volgut sumar a la iniciativa social Amb tu dono la Cara, Catalunya Contra el Càncer, sota el lema Per Elles!

Des de l’ens comarcal s’ha realitzat una campanya digital que es difondrà a les xarxes socials i es farà arribar a l’associació AECC del Pallars Jussà amb l’objectiu de “visibilitzar i donar suport i força” a les persones que lluiten, així com tenir presents a totes les que han lluitat i a les persones que les acompanyen. 

Antoni Flores, vicepresident del Consell, ha explicat que “el compromís amb les persones és una prioritat” i que, per aquest motiu, es dona tot el suport al moviment rosa “per mostrar que estem al costat d’aquesta lluita col·lectiva amb un missatge ple de força i positivisme”. 

En aquest sentit, els eixos comercials de la comarca també han reflectit amb globus i llaços de color rosa als aparadors el seu suport a aquesta iniciativa. 
 

Foto conjunta dels treballadors del Consell del Jussà. Foto: CCPJ

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació