Dijous, 25 d'abril de 2024
hidroelèctriques

​La CUP denuncia un abocament de sediments d'Endesa al riu Flamisell

La formació anticapitalista diu que la hidroelèctrica "no respecta la normativa ambiental"

Redacció 17 d'octubre de 2019 a les 09:43
Imatge del riu Flamisell baixant amb l'aigua tèrbola aquest dimecres | CUP
La CUP de la Vall Fosca, a la Torre de Capdella, ha denunciat que Endesa ha netejat aquest dimecres la cambra d'aigües de la Central hidroelèctrica de Capdella i que posteriorment ha “buidat la porqueria” al Flamisell en plena sequera, convertint el riu en una “claveguera”.

Josep Plasencia, regidor de la CUP a l'Ajuntament de la Torre de Capdella, ha denunciat que les hidroelèctriques “exploten amb concessions caducades” els rius i “no en respecten els cabals ecològics ni la normativa ambiental”.

Plasencia ha explicat que l’abocament sobtat de terra i sediments al riu va provocar que l'aigua de boca d'algunes cases baixés ahir tèrbola durant tot el dia. De fet, poblacions com la Pobleta de Bellveí o a la Plana de Mont-ros, on hi ha situada l’Escola de la Vall Fosca, s'han vist afectats. 

Per aquests fets, els veïns de la zona han alertat als Agents Rurals del volum d'aigua que baixava pel riu i que arrossegava sediments. Els Agents s'han personal al lloc dels fets per aixecar acta i prendre mesures del cabal del riu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació