Dijous, 25 d'abril de 2024
MINUT A MINUT

EN DIRECTE: La vaga general del 18-O

Segueix al detall totes les reaccions, mobilitzacions, anàlisis i opinions sobre la vaga general

Bernat Surroca 17 d'octubre de 2019 a les 20:46
« Entrades més recents
 10:49 
La justícia belga ajorna la vista de l'extradició de Puigdemont al 16 de desembre. L'expresident es posarà de nou en mans de la justícia perquè prengui una decisió "amb plena independència i professionalitat". Per Bernat Surroca i Oriol March.

 10:05 
El govern espanyol adverteix Bèlgica que “adoptarà decisions” si no lliura Puigdemont. Calvo: “No entendrem que l’Estat belga no reconegui la plenitud de la democràcia espanyola”.

 10:05 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha convocat aquest dimarts el matí, els principals responsables i comandaments del cos de Mossos d'Esquadra per avaluar els dispositius d'ordre públic de les darreres setmanes a Catalunya, arran de les protestes contra la sentència del procés. La reunió està prevista per dos quarts de dotze del migdia a la seu del Departament i hi assistiran el secretari general d'Interior, Brauli Duart, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el comissari en cap, Eduard Sallent, i altres membres de la prefectura del cos dels Mossos d'Esquadra.

 08:43 
L'Ajuntament de Barcelona insta la policia a dialogar sobre un nou espai on traslladar la prefectura de Via Laietana. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, argumenta en una carta que el lloc actual no és "idoni".

 08:42 
L'esperançador missatge de Boye poc abans de la vista de Puigdemont sobre l'euroordre.

 08:41 
S'activa la solidaritat amb els empresonats per les mobilitzacions: «Són presos polítics». NacióDigital parla amb dos els grups de suport creats per reclamar l'alliberament dels 27 joves en presó preventiva. Per Andreu Merino.

 08:40 
Puigdemont s'enfronta de nou a l'euroordre davant la justícia belga. La Fiscalia del país centreeuropeu reclamarà l'extradició de l'expresident de la Generalitat per delictes de sedició i malversació. Per Oriol March i Bernat Surroca.

 08:40 
Sánchez apunta que el CNI investiga si hi ha vincles de responsables polítics amb el Tsunami. El president espanyol en funcions diu que els no independentistes són les primeres "víctimes" de la situació a Catalunya.

 08:39 
Sánchez fa bandera de no donar cap marge a l'independentisme. El president espanyol en funcions tancarà la campanya electoral a Catalunya i situa Quim Torra en la diana del seu argumentari per guanyar el 10-N. Per Sara González.

 22:06 

 22:02 

 21:55 

 21:47 

 21:22 

 21:03 

 20:45 
L'Associació de Víctimes del Terrorisme serà acusació popular contra els CDR. L'Audiència Nacional ha acceptat la personació, mentre que les defenses encara no han accedit al sumari.

 20:44 
S'activa la solidaritat amb els empresonats per les mobilitzacions: «Són presos polítics». Nació Digital parla amb dos els grups de suport creats per reclamar l'alliberament dels 27 joves en presó preventiva.

 20:41 

 20:33 

 20:29 

 20:15 
Els accessos a l'estació de Sants, bloquejats ara mateix. Els Mossos estant deixant sortir passatgers, amb dificultat, però no pas entrar-hi. Informa Sergi Garcia.

 20:20 

 20:04 
La CUP presenta una moció que demana el cessament de Buch i la retirada dels cossos. policials estatals El text es votarà en el mateix ple que debatrà la resolució que es limitava a reiterar el dret a l'autodeterminació i la reprovació de la monarquia.

 20:00 

 19:55 

 19:52 

 19:52 

 19:30 

 19:30 

 19:28 

 19:18 

 19:18 

 19:10 

 19:05 

 19:01 

 18:35 
Ambient tranquil als voltants de l'estació de Sants mitja hora abans de la convocatòria dels CDR a encerclar-la. Els Mossos hi han desplegat diverses furgonetes antiavalots.

 14:13 
Torra celebra que la societat surti al carrer i demana "canalitzar" les seves demandes a través d'un referèndum. El president creu que els CDR detinguts i investigats per presumpte terrorisme són "presos polítics".

 14:12 
En llibertat una de les detingudes en les manifestacions de les darreres dues setmanes contra la sentència de l'1-O. Es tracta de la Paula, una noia de 23 anys que va ser detinguda la tarda del passat divendres 18 d'octubre, i que fins ara estava tancada a la presó de Wad Ras. El jutjat ha decretat per a ella la llibertat provisional, segons ha informat Alerta Solidària.

 14:12 
Adif restringirà els accessos de l'estació de sants a partir de les sis de la tarda, després que els CDR hagin convocat una concentració de rebuig a la sentència del procés amb el lema ''Encerclem Sants''. Així, es deixaran oberts només els dos accessos centrals, un al costat de la plaça Països Catalans i un a Joan Peiró. Segons ha informat la companyia, també es tancarà la boca del metro del vestíbul i els usuaris que vulguin utilitzar la L5 i la L3 hauran d'accedir-hi pel carrer.

 11:54 
El vicepresident de Societat Civil Catalana, Àlex Ramos, ha apostat per un "gran acord" com a solució i ha rebutjat el referèndum com a metodologia per resoldre el conflicte. En una entrevista a 'Els Matins de TV3', Ramos ha alertat que amb un Brexit només s'aconseguiria dividir encara més la població. "Ha d'haver gran acord i després ja es votarà a Catalunya i a Espanya d'acord amb l'estat de dret, però primer ha d'haver un acord", ha defensat. SCC calcula que unes 400.000 persones es van manifestar diumenge al passeig de Gràcia de Barcelona davant les 80.000 que ha calculat la Guàrdia Urbana. Es tracta, segons Ramos, d'una quantitat "anàloga" a la que es va manifestar dissabte al carrer Marina sota el lema 'Llibertat'.

 11:25 
Una crema de diversos objectes sobre les vies del tren, entre els quals hi havia palets de fusta i pneumàtics, ha obligat a interrompre el servei ferroviari en un tram proper a l'estació de Puigcerdà de la línia R3 de Rodalies de Catalunya. El CDR de Cerdanya ha difós aquesta acció a través de les seves xarxes socials, duta a terme en protesta contra la sentència del judici de l'1-O. El tall ha afectat un tren que ha sortit a les 10.39 hores de La Tor de Querol (Alta Cerdanya) en direcció a l'Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat), el qual ha hagut d'aturar-se a Urtx-Alp per la presència d'aquests obstacles a la zona de vies, segons han informat des de Rodalies de Catalunya.
 

 11:23 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha tornat a mostrar plena confiança en el cos de Mossos d'Esquadra després del dispositiu d'aquest cap de setmana. Per Buch, el cos té un ''nivell d'autocrítica gegantí'' i es predisposa a ''ser el primer de plegar'' si el cos el ''defrauda i no fa la feina que ha de fer internament''.

 11:23 
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat que els incidents al carrer dels darrers dies han fet visible el conflicte i que sigui present a la premsa internacional "de manera continuada". En una entrevista al programa Els Matins de TV3, Paluzie ha afegit que això pot tenir aspectes positius i negatius i que, de moment, les enquestes del 10-N no indiquen que els aldarulls hagin de restar suports a l'independentisme.

 11:02 
Tensió als jutjats de Girona quan unes 150 persones han anat a autoinculpar-se en protesta per la sentència de l'1-O. Els Mossos, obeint la instrucció del TSJC que manava que només poguessin entrar-hi 25 persones, els han barrat el pas i la gent ha començat a cridar "Volem entrar! Volem entrar!" aixecant els papers enlaire. La situació ha comportat que s'hagués d'empènyer gent cap enfora, tancar la porta amb clau i, fins i tot, mobilitzar antidisturbis. Després d'una mediació entre representant de les entitats, Mossos i deganat, s'ha permès que aquells qui volien autoinculpar-se entressin un a un al jutjat de guàrdia. "No hi ha cap raó objectiva perquè no se'ns permetés", ha lamentat el membre de la junta nacional d'Òmnium Xavier Antich.

 11:02 
Alguns dels identificats pels Mossos a la Jonquera estudiaran denunciar els fets per "negligències" en l'actuació. Els joves diuen que els han retingut gairebé dues hores i que no han permès que un noi es fes una prova del sucre.

 09:30 
Cues en diversos jutjats de Catalunya en la resposta a la campanya d'autoinculpacions que ha organitzat Òmnium.

 09:26 
L'entrada de la seu d'Òmnium Cultural ha patit un atac aquest diumenge al migdia. Algú ha col·locat banderes espanyoles i ha fet pintades. També han cremat algun objecte. "Una nova demostració d'intolerància. Malgrat els atacs, les amenaces i la repressió, seguirem compromesos amb la construcció d'un país just, democràtic i lliure", ha piulat l'entitat des del seu compte de Twitter.
 

 09:25 
Junqueras: "Amb el PSOE que amenaça amb el 155 i es nega a agafar el telèfon és impossible que arribem a acords". "No m'agrada que es cremi un contenidor però violència és condemnar a un segle de presó demòcrates per posar les urnes", defensa l'exvicepresident en una entrevista a eldiario.es.

 09:24 
Vox superaria per primera vegada la barrera dels 40 escons, segons una enquesta d'El Mundo. El PSOE perdria tres escons i el PP en guanyaria més de 30, mentre que ERC faria el "sorpasso" a Ciutadans.

 09:23 
Disset furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra, diversos efectius de la Guàrdia Civil i un helicòpter s'han desplegat aquest dilluns a primera hora a l'AP-7 a la Jonquera per evitar el tall de trànsit convocat pels CDR en aquest punt del país. La policia s'ha desplegat en un aparcament proper al peatge nord.
 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació