Divendres, 19 d'abril de 2024
art

Tremp rep documentació relacionada amb l'obra de l'artista plàstic Joaquim Pujol

Es tracta de publicacions i ressenyes diverses que enriqueixen el patrimoni cultural de Tremp

Redacció 11 d'octubre de 2019 a les 11:48
L’alcaldessa, Maria Pilar Cases, consulta documentació amb Pujol i Vila | Ajuntament de Tremp
El passat dimecres es va signar a Tremp el contracte de cessió en comodat entre l’Ajuntament de Tremp, Joaquim Pujol Grau i Dolors Vila Revés, els quals han cedit un seguit de documents relacionats amb l’obra artística de Pujol Grau, així com un recull de documents sobre La Passió a Tremp (1959-1969). Entre els documents hi ha publicacions, reculls de premsa i ressenyes diverses.

L’artista també ha fet donació d’un dibuix retrat original a llapis plom del viol·loncelista Pau Casals, del qual és autor. La col·lecció Pujol Grau i Vila Revés serà dipositada a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, que en tindrà la custòdia.

Joaquim Pujol Grau va néixer a Barcelona l’any 1938 i ha realitzat pintures, investigacions estètiques i assajos amb materials pobres. Ha fet també escultures i obres de caràcter ornamental, com el timpà, en ferro, per a la col·legiata de Tremp. L’artista està vinculat a la ciutat pallaresa a partir del seu matrimoni amb la trempolina Dolors Vila i Revés.

A la Biblioteca de Catalunya es conserven dibuixos originals, estampes, cartells i catàlegs d’exposicions d’art de Pujol Grau o organitzades per ell. Destaquen especialment els documents relacionats amb la Fira d'Art de Salàs de Pallars i les activitats d’artistes catalans i italians realitzades als Abruços (Abruzzi, Itàlia) o a Catalunya, promogudes per l’artista.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació