Dissabte, 20 d'abril de 2024
Literatura

La màgia i el misteri seran l'eix central del Festival «Lo Llumener» de Sort

Se celebra aquest dissabte i comptarà amb una programació que inclou espectacles, tallers, exposicions i espais literaris al Parc del Riuet

Redacció 3 d'octubre de 2019 a les 09:57
Pla general d'un espectacle de Lo Llumener de l'edició del 2018 | ACN
La màgia i el misteri seran l'eix central de la 4a edició del Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener que se celebrarà aquest proper dissabte a Sort. El certamen comptarà amb una programació per a petits i grans que inclou espectacles, tallers, exposicions i espais literaris que tindran lloc generalment al Parc del Riuet, però també als carrers de Sort.

En el marc de Lo Llumener es durà a terme també la Petita Fira de l'Àlbum Il·lustrat, esdeveniment inclòs en el catàleg Fires del Llibre a Catalunya del Departament de Cultura. A l'escenari principal hi actuarà Clara Ribatallada amb una proposta de contes musicals i la companyia Teatre Nu representant el seu espectacle Teatre arrossegat de Catalunya. El festival comptarà també amb l'espectacle La gallina dels ous d'or de la companyia Zum Zum Teatre i Fadunito presentarà la proposta de clown Music Box al Cinema-Teatre.

L'artista Sara Sareta acostarà les creacions d'Hervé Tullet amb el seu taller Deixa caure el pinzell, Ramon Bartrina convidarà a descobrir la tècnica de blackout poesia i la companyia La Cuca de Llum dinamitzarà un taller d'aquarel·la i gargot. A més, els apassionats a Harry Potter podran recollir el mapa del rondaire, que els portarà a resoldre pistes amagades pels carrers de Sort per destruir la pedra filosofal i salvar el món màgic.

El festival clourà amb un recital de poesia de la mà d'en Josep Pedrals, Èpica picant, adreçat al públic adult, que es durà a terme al Celler del Batlliu de Sort. En el marc del festival es duran a terme, a més, activitats a les escoles de la comarca, dos cursos de formació permanent per al personal docent, un d'ells sobre joc i gamificació a les aules i l'altre sobre la lectura en la petita infància, i un taller d'il·lustració per adults.
 

Consulta el programa de Lo Llumener 2019

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació