Dissabte, 20 d'abril de 2024
geoparc

El Geoparc de Tremp participa a les reunions de la Xarxa Europea de Geoparcs

Dos delegats van realitzar dos presentacions orals i van participar al taller d’educació en unes trobades que se celebren cada dos anys

Redacció 2 d'octubre de 2019 a les 12:26
Presentació de Núria Verdeny, tècnica del Geoparc | Geoparc Conca de Tremp-Montsec
Dos delegats del Geoparc Conca de Tremp-Montsec van participar a la 44a reunió del Comitè de Coordinació de la Xarxa de Geoparcs Europeus que va tenir lloc a Cazalla de la Sierra, a Sevilla, on hi van participar més de 100 delegats de diferents Geoparcs de tot Europa. Durant la reunió es van discutir temes com les noves reunions, els Objectius de Desenvolupament Sostenible o la Setmana dels Geoparcs Europeus. A més, es van celebrar diferents grups de treball i el Geoparc va participar al d’Educació i al de Patrimoni Immaterial. 

Acabada la reunió es va continuar amb la celebració de la 15a Conferència de Geoparcs Europeus a Sevilla del 25 al 27 de setembre. La conferència és un congrés organitzat en diferents sessions temàtiques amb presentacions orals, tallers i visites al Geoparc organitzador, Sierra Norte de Sevilla. L’eslògan que es va escollir per aquesta conferència va ser Memòria de la terra, futur per la gent, enfocat en el Desenvolupament Sostenible dels Geoparcs i de les Àrees de Protecció Naturals.

En aquesta conferència hi va assistir per primera vegada el nou Cap de la divisió de Ciències de la Terra i Reducció de Riscos de la Unesco, Kristof Vandenberghe. També hi van participar el president de la Xarxa Mundial de Geoparcs, Nickolas Zouros i la presidenta de la Xarxa Europa de Geoparcs, Kristin Ragnes, així com altres representants locals, de la Junta de Andalusia.

Durant les tres jornades es van fer dues presentacions orals a càrrec d’Àngel Galobart i Núria Verdeny sobre paleontologia i educació al Geoparc, respectivament. Alhora es va participar al taller d’educació amb la presentació del panell interpretatiu de l’Argenteria i la presentació de dos jocs de la maleta didàctica Un Geoparc de pel·lícula, els quals van tenir molt bona acceptació. Finalment, Guillem Puras, va participar en la moderació d’una de les sessions de la conferència.
 

Presentacions oficials amb el president de la Xarxa Mundial de Geoparcs. Foto: Geoparc Conca de Tremp-Montsec


A la conferència hi van assistir uns 350 participants de diferents Geoparcs oficials i aspirants d’Europa, Àsia i Amèrica. L’ambient que es crea a les conferències propicia un ambient de debat i intercanvi on es pot interactuar fàcilment amb altres Geoparcs. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació