Dissabte, 20 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

El Consell del Jussà aprova una moció a favor dels drets civils i polítics

Basada en la defensa dels drets a la ciutadania davant les vulneracions que es venen produint en els últims anys

Redacció 2 d'octubre de 2019 a les 12:10
Imatge del ple celebrat aquest dimarts a la tarda | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat per unanimitat en el transcurs del ple ordinari celebrat aquest dimarts a la tarda la moció en defensa dels drets civils i polítics per tal de vetllar de forma activa, participativa i unitària en la protecció, defensa i coneixement dels drets de la ciutadania i el teixit associatiu comarcal. 

Aquesta moció parteix d’una campanya endegada per l’Oficina de Drets Civils i Polítics del Departament de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya,  basada en el treball conjunt en la defensa dels drets a la ciutadania davant les vulneracions que es venen produint en els últims anys. 

És per això que els ens locals, degut a la proximitat amb la ciutadania, poden exercir un paper clau alhora d’establir els mecanismes necessaris per dirigir a les persones afectades a l’Oficina de Drets Civils i Polítics i alhora promoure accions formatives als treballadors i treballadores per tal d’incorporar-ne la perspectiva en diferents àmbits d’actuació. La campanya se centra en la defensa dels drets com la llibertat d’expressió i de reunió i la lluita enfront el tracte discriminatori o violent, la incitació a l’odi, entre altres.  

El president del Consell, Josep Maria Mullol, ha assegurat que és vital que la ciutadania conegui els seus drets i que els ens locals adquireixin el compromís d’assessorar-los quan considerin que aquests han estat vulnerats. Precisament, des de l’ens comarcal s’ha estat treballant en matèria d’igualtat en una campanya contra la violència de gènere per tal de promoure accions de sensibilització que fomentin l’eliminació de qualsevol forma de discriminació vers les dones. 

Durant el ple també s’ha aprovat un conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i el Consell Comarcal del Pallars Jussà per la gestió del Servei d’Informació Mediadora, així com la primera modificació de l’ordenança específica reguladora del preu públic del menjador escolar, traduït en un augment de 10 cèntims per menú. 

El ple del Consell Comarcal també ha aprovat per unanimitat el Pla d’Actuació Comarcal vigent per als pròxims quatre anys, un document que recull els diferents objectius i actuacions dels serveis del Consell així com els mecanismes de coordinació del mateix amb altres administracions públiques i amb els municipis i comarques veïnes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació