Dimecres, 24 d'abril de 2024
1-O

Unes 400 persones participen a Tremp en una marxa de torxes reivindicativa

El to festiu marca la commemoració del segon aniversari de l’1-O a Sort

Redacció 2 d'octubre de 2019 a les 09:24
La marxa de torxes de Tremp recorrent la rambla Doctor Pearson de la ciutat | Llibert Cases
Unes 400 persones van participar ahir a Tremp en una marxa de torxes reivindicativa en motiu del segon aniversari del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. La concentració, organitzada per la delegació territorial de l’ANC al Pallars Jussà, Òmnium Pallars i els CDR, va començar davant l’entrada de l’Escola Valldeflors, col·legi electoral de Tremp, per seguidament iniciar la marxa pels carrers de la ciutat. La manifestació va acabar davant l’Ajuntament de Tremp on es van fer els parlaments i la lectura d'un manifest. 

Les proclames de “llibertat” també es van deixar sentir a Sort i a la Pobla de Segur. Al Pallars Sobirà el segon aniversari de l’1-O va estar marcat per un to festiu, amb l’organització un aperitiu popular per recordar els moments viscuts davant el col·legi electoral ara fa dos anys. El to més reivindicatiu s'ha viscut amb la lectura d'un manifest i els parlaments de les autoritats.
 

A Sort es va fer un aperitiu popular. Foto: ACN


Durant l'acte, el poble de Sort ha mostrat la seva solidaritat amb els polítics independentistes empresonats i exiliats. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha dit que l'1-O és un dia amb un record "agredolç" i ha destacat que "el país va treballar conjuntament per votar i tirar endavant el referèndum". Monterde també ha parlat de "la demostració de la força de l'estat espanyol contra el poble desarmat”. 

A la Pobla de Segur també es van reunir un centenar de persones a la plaça de l’Ajuntament, on es va fer un parlament i es va llegir un manifest.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació