Divendres, 19 d'abril de 2024
educació

Tírvia arrenca el curs escolar amb sis nens, el mínim per mantenir obert el centre

L'Ajuntament treballa perquè no es tanqui el col·legi des del 2002

Redacció 13 de setembre de 2019 a les 10:15
Els alumnes a l'aula amb la directora del centre i la professora d'anglès | ACN
El curs escolar ha arrencat aquest dijous amb normalitat al Pallars. Un dels indrets on ho ha fet amb més dificultats, però, és Tírvia, que ha iniciat el curs amb només sis nens, el mínim per mantenir obert el centre. Són la Maria, l'Enrique, l'Àlex i el Jessé, als quals s’hi sumarà els propers dies dos nenes més que estan de vacances amb els seus pares. Junts faran classe en una mateixa aula i amb una mateixa professora, des de P3 fins a 6è de Primària.

La voluntat de l'Ajuntament de Tírvia és que l'escola no tanqui i que el poble segueixi amb aquest servei. De fet, aquest és l’objectiu del consistori, que des de l'any 2002, quan es va fer una crida a famílies amb fills perquè vinguessin a viure al poble per salvar l’escola, aquesta s'ha mantingut oberta amb el límit d'inscrits.

Les famílies dels nens que van al centre, tret d'una, viuen en habitatges de propietat municipal. En la selecció dels llogaters sempre es prioritza les famílies amb major nombre de fills, i amb un període d'escolarització a llarg termini. Una de les condicions pel lloguer és que han de tenir fills i els han de portar al col·legi del poble.
 

Pares, alumnes i professors al pati de l'escola de Tírvia. Foto: ACN


A Tírvia, però, hi viuen una vuitantena de persones tot l’any i hi ha d'altres famílies amb fills, però algunes porten els nens a altres escoles de la comarca per comoditat dels pares. Des de l'Ajuntament es defensa que els resultats acadèmics dels alumnes que surten de l'escola de Tírvia és "molt bo”. La directora del centre defensa aquest sistema d'escola rural. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació