Divendres, 26 d'abril de 2024
educació

​Comença el curs escolar al Pirineu amb 8.013 alumnes, 82 menys que l'anterior

En el conjunt de la demarcació de Lleida són uns 75.000 els alumnes que avui han iniciat classes

Redacció 12 de setembre de 2019 a les 10:04
Primer dia del curs 2019 | Albert Segura
El curs escolar 2019-2020 ha començat aquest dijous a l’Alt Pirineu i Aran amb un total de 8.013 alumnes matriculats entre centres públics i concertats de la serralada, 82 menys que el curs anterior. D’aquests, 4.487 inicien el curs en estudis d’educació Infantil i Primària, mentre que la resta -3.526 alumnes- ho fan en estudis de la ESO, Batxillerat i cicles formatius.

Al Pirineu hi haurà 40 alumnes menys que cursaran batxillerat, en relació amb els matriculats el curs anterior. També disminueixen els alumnes de cicles formatius de grau Mitjà (-35) i Superior (-18), així com en educació Infantil (-34). La ESO no és una excepció i tot i que en menor grau, també veu disminuït el nombre d’alumnes matriculats (-8).

En el conjunt de la demarcació de Lleida, són 74.805 els alumnes matriculats entre centres públics i concertats, 693 menys que el curs passat. D'aquests, 65.948 inicien el curs en estudis del règim general que van des d'educació infantil fins a batxillerat i cicles de formació professional. D'altra banda, els centres públics lleidatans comptaran enguany amb 5.138 docents, un més que l'any passat. 

Cap tancament d'escola aquests curs a la demarcació

Un fet destacat és que aquest curs no s'ha donat el tancament de cap escola a les comarques lleidatanes, a diferència d'altres anys. Així mateix, el Departament d'Ensenyament ha signat convenis amb els respectius ajuntaments per a la construcció, ampliació o adequació de les escoles l'Àlber d'Albesa, l'escola de Torrelameu-ZER-l'Argelaga i l'escola Aeso-ZER Pallars Jussà, d'Isona i la Conca Dellà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació