Dijous, 25 d'abril de 2024
línia lleida-la pobla

El Pallars Jussà s’uneix a la petició de millores en els horaris del tren

L’objectiu és facilitar els enllaços amb els trens d’alta velocitat i, alhora, optimitzar més el servei

Redacció 9 de setembre de 2019 a les 10:32
El Jussà, present a l’acte commemoratiu dels 40 anys d’FGC | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha estat present en l’acte de commemoració celebrat en motiu dels 40 anys de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Un acte que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el president de FGC, Ricard Font i el president i el vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol i Antoni Flores, respectivament. 

En el marc de la trobada des del Consell Comarcal s’ha valorat positivament la gestió que s’està duent a terme tant de les estacions d’hivern d’Skipallars -Espot i Port Ainé- com de la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur, traslladant també la necessitat de millorar les combinacions horàries, en la que ja s’està treballant.

L’objectiu d’aquesta demanda és facilitar els enllaços amb els trens d’alta velocitat per accedir a Barcelona o Madrid i, alhora, optimitzar més el servei i fomentar l’ús del transport públic entre els usuaris del Pallars Jussà. Fa dos setmanes des de l’Ajuntament de Tremp també es va anunciar la petició d’una reunió formal amb FGC per reclamar millores en l’horari dels trens.

Finalment, en un ambient distès, també s’ha traslladat la petició sobre la necessitat d’arranjar el port de Comiols, per tal de millorar les comunicacions i l’accés als diferents nuclis. En aquest sentit, Josep Maria Mullol ha dit que les comunicacions són un dels eixos clau per al desenvolupament econòmic i social d’un territori i que, a més, aquesta petició ja comptava amb el suport unànim dels alcaldes i alcaldesses de la comarca en l’anterior legislatura.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació