Dissabte, 20 d'abril de 2024
orgues

El 21è Festival Orgues de Ponent i del Pirineu farà parada al Pallars

El certamen constarà de 15 concerts arreu de la demarcació de Lleida, tres dels quals a Tremp, la Pobla de Segur i Talarn

Redacció 5 de setembre de 2019 a les 11:17
Pla general de l’orgue de Tremp | Ajuntament de Tremp
L'Associació Amics de l'Orgue de les Comarques de Lleida organitza una nova edició, la 21a, del Festival Orgues de Ponent i del Pirineu. Consolidat entre els certàmens dedicats exclusivament a aquest instrument, constarà de 15 concerts arreu de la demarcació, entre els quals no hi falten els que es faran a les comarques pallareses. En concret, s’han programat actuacions a les esglésies de la Pobla de Segur, Tremp i Talarn els dies 13 d’octubre, 2 de novembre i 16 de novembre respectivament.

En la present edició, cal remarcar l'actuació com a solistes de dues figures cabdals dins de la història de l'orgue a Catalunya: Montserrat Torrent i Josep Maria Mas i Bonet, catedràtics emèrits d'orgue dels Conservatoris Superiors Municipal de Barcelona i del Liceu de Barcelona, respectivament. Montserrat Torrent actuarà a l'orgue del convent de Sant Agustí de Cervera (15 de setembre) i Josep Maria Mas a l'església de Talarn acompanyant al contratenor Hugo Bolívar.

A més dels músics anteriors, en el festival hi participarà Josep Maria Escalona, organista de la catedral de Barcelona i professor d'orgue del Conservatori Professional de Girona, a la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp. També serà present a la Pobla de Segur l’organista de la catedral de Santander, Norbert Itrich, juntament amb els seus joves fills trompetista i percussionista. Tots els concerts són d'entrada lliure i estan patrocinats pels respectius ajuntaments, a més del suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i del Departament de Cultura.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació