Divendres, 19 d'abril de 2024
fibra òptica

La Diputació donarà llum verda al conveni pel desplegament de la fibra òptica

El vicepresident primer, Jordi Latorre, i el secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, David Ferrer, es reuneixen per tirar endavant el projecte

Redacció 2 de setembre de 2019 a les 10:22
Imatge de la reunió de divendres a Lleida | Diputació de Lleida
El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; i el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, David Ferrer, es van reunir el passat divendres a Lleida per seguir marcant el full de ruta que impulsi i acceleri el projecte de la implantació de la fibra òptica al territori, i han anunciat que al pròxim ple, previst per a mitjans d’aquest mes de setembre, es donarà llum verda al conveni.

La signatura de l’acord permetrà executar aquest desplegament d’infraestructures tecnològiques, element clau per l’equilibri territorial i el desenvolupament econòmic del territori. A la trobada s’ha refermat el compromís i l’objectiu de fer arribar la fibra òptica als 231 municipis de la demarcació de Lleida durant els pròxims quatre anys. El pressupost del projecte és d'uns 80 milions d'euros, on la Diputació de Lleida aportarà el 50% del pressupost, i l’altre 50%, la Generalitat.

La implementació es farà en diverses fases, i per aquesta primera, el conveni contempla un pressupost de 10 milions per part de la Diputació. A la reunió també hi han participat el diputat Francesc Sabanés, responsable de Noves Tecnologies; i la coordinadora general de la Diputació de Lleida, Cèlia Argilés, acompanyats de responsables tècnics. La Diputació de Lleida es va sumar al Compromís Nacional pel desplegament de la fibra òptica segellat per la Generalitat de Catalunya i les quatre diputacions catalanes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació