Divendres, 19 d'abril de 2024

Endesa inverteix 2,34 milions d’euros en instal·lar fibra òptica en tres línies d’alta tensió del Pirineu

Els treballs han començat a la línia entre Talarn i la Pobla de Segur

Redacció 20 d'agost de 2019 a les 13:19
Imatge d'una torre d'alta tensió | Endesa
Endesa inverteix 2,34 milions d’euros per a instal·lar fibra òptica a les seves línies d’alta tensió del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i la Val d'Aran. Segons informa la companyia, això els permetrà optimitzar les comunicacions entre les seves subestacions i "incrementar la capacitat de resposta davant d'incidències". 

Aquesta operació forma part d’un Pla de Digitalització que l'empresa està duent a terme a les seves infraestructures. La introducció de la fibra òptica, que no utilitza els cables de terra sinó les línies d’alta tensió, suposa haver de fer canvis i substitucions a les estructures de les línies com, per exemple, les torres d'alta tensió.

Endesa ha començat aquest procés amb la línia elèctrica d'alta tensió que uneix les subestacions de Talarn i la Pobla de Segur, en un tram de 10,2 quilòmetres. En aquest cas, no ha hagut de substituir cap torre metàl·lica, però sí dur a terme reforços a diferents suports per a incorporar la nova tecnologia.

D'aquí a finals d'any, tenen previst instal·lar la fibra òptica a dues línies més. En concret, a les xarxes de Llavorsí-Espot i a la de Pont de Rei-Arties, a la Val d'Aran.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació