Dissabte, 20 d'abril de 2024
festes del setge d'olp

Les XVII Festes del Setge d'Olp commemoren els fets amb una obra de teatre musical

La representació s'estrena a Rialp i es podrà veure en diferents pobles del Pallars Sobirà durant la setmana

Redacció 12 d'agost de 2019 a les 14:15
Assaig de l'obra de teatre musical | Festes del Setge d'Olp
Amb una obra de teatre musical, amb tocs humorístics, es commemora el setge que el poble d’Olp va resistir l’any 1485, en plena Guerra del Pallars. 
La primera funció és aquesta nit, a les 22h, a les anitgues escoles de Rialp, però durant la setmana tindran lloc 5 representacions més a diferents pobles del Pallars Sobirà.

A l’obra podem veure com les tropes d’Hug Roger III van lluitar contra les de Ferran el Catòlic en l'anomenada Guerra del Pallars. Durant els anys que va durar el combat, el petit poble d’Olp va resistir un setge de 9 dies, fins que una bombarda, portada de Solsona, en va fer caure les muralles. Aquests fets, es commemoren cada any al Pallars Sobirà des de fa 12.

Com expliquen els organitzadors, aquesta vegada ho faran amb una obra musical hereva directa de La Vida de Brian dels Monty Python on, tal com expliquen, "se'n riuen del mort i de qui el vetlla". L’obra porta el nom de Hug Roger: La profecia de Gradepus i compta amb el guió i la direcció de Jordi Pérez i Soldevila.

Les representacions seguiran el dimarts 13 a Llavorsí, el dimecres 14 a Peramea, el dijous a Olp i el divendres 16 a Sorre, en tots els casos, les funcions començaran a les 22h. Les entrades tenen un preu de 10 euros.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació