16 d'abril de 2024
la terreta

Arriba la 10a edició de les Jornades «Coneix la Terreta»

La Mostra de Cinema Etnogràfic, conferències sobre problemàtiques pirinenques o la música tradicional són algunes de les propostes

Anna Solana Tomàs 2 d'agost de 2019 a les 11:26
L'església de Sant Pere d'Orrit, a La Terreta, bé d'interés local. | Ajuntament de Tremp
Transhumància, pedra seca, pobles fantasmes són algunes de les temàtiques de les xerrades i documentals que es podran veure a La Torre de Tamúrcia. El poble acull, entre aquesta tarda i demà, les X Jornades Coneix La Terreta, organitzades per l'Associació Cutural La Terreta i el Centre d'Estudis Ribagorçans.

Les Jornades començaran avui, divendres 2 d'agost, a les 18h amb la inauguració de la Mostra de Cinema Etnogràfic, que ja va fer una pre-estrena a l'Ecomuseu d'Esterri d'Àneu. La tarda seguirà amb una xerrada i la projecció d'un documental sobre el despoblament a la comarca del Sobrarbe (Aragó), entre d'altres.

Dissabte al matí, l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases i el president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, faran la inauguració oficial de les Jornades acompanyats del Director General de Polítiques de Muntanya de la Generalitat, Albert Alins. El dissabte seguirà amb presentacions i conferències de mans d'experts i autors que tractaran sobre la temàtica principal de l'esdeveniment: les diferents realitats del Pirineu així com, la seva cultura, història i patrimòni. 

Els encarregats de clausurar els actes seran, dissabte a les 20.30h, Artur Blasco i Marién Casimiro, qui tocaran un repertori de música pirinenca. Blasco, també serà a les jornades presentant el IX i X volum dels seus llibres, A peu pel cançoner, dedicats al Pallars Jussà i a la Ribagorça, respectivament.
 

Consulta el programa de les X Jornades Coneix La Terreta aquí. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació