16 d'abril de 2024
festa major

El Fem Colla de la Pobla de Segur es consolida com a reclam estrella de la Festa Major

Al concurs de colles d'enguany hi haurà 290 participants que competiran en 17 proves

Redacció 25 de juliol de 2019 a les 11:51
Les colles participant en una de les proves del Fem Colla 2018 | Ajuntament de la Pobla de Segur
Sota el lema “Fem Colla, Fem Pobla, Fem Festa Major”, la Pobla de Segur ja ho té tot a punt per a celebrar la seva Festa Major. El Fem Colla, el gran concurs que arriba enguany a la seva tercera edició, ha aconseguit revitalitzar la festa i mobilitzar els poblatans i poblatanes per a participar de totes les activitats del programa.

Enguany hi ha inscrites 15 colles, fins a 290 participants, que hauran de competir en 17 proves per a emportar-se el títol de guanyadors, i un premi cedit per comerços de la Pobla. Eloi Tirvió, regidor de festes, remarca que l’augment de participants en aquesta tercera edició del concurs evidencia que ja és una activitat "consolidada i intergeneracional", que aplega gent dels 16 fins als 60 anys.

Durant cinc dies, el municipi acollirà activitats d'allò més diverses i per tots els gustos. El tret de sortida el va donar, ahir, la tradicional cantada d'havaneres amb rom cremat; els actes seguiran avui amb el súper tobogan urbà, on els més petits podran remullar-se, i la macrogimcana, on les colles podran començar a esgarrapar punts per estrenar el marcador que lluirà en un balcó de la Plaça de l'Arbre.

El divendres hi haurà un espectacle de màgia a càrrec de Pere Rafart i un parc inflable que farà les delícies dels més petits. Al vespre tindrà lloc la setena edició del Correpintxos i per als més animats, la festa acabarà amb el grup de versions The Aguateques.

El cap de setmana també estarà carregat d’activitats. El dissabte destaquen les cites esportives com la pedalada popular o la cèlebre travessa al llac i la doble milla urbana. Qui s'apropi al Parc Alcalde Boixareu, podrà divertir-se amb el Farcell de jocs tradicionals o seguir l’exhibició de trial. Com a novetat, aquest any les colles han preparat un Gran Prix poblatà amb reptes d'allò més divertits i on podrà participar tothom.  El correfoc i el ball de Festa Major a càrrec de l'orquestra Tangara tancaran un dissabte ple d’activitats.

Finalment, el diumenge els més petits podran gaudir d’un parc infantil refrescant a la piscina municipal. Al migdia, les colles es trobaran al Parc Alcalde Boixareu per fer gala de les seves dots culinàries amb el concurs de paelles i, a la tarda hi haurà la prova final “El gran joc de les colles”. Per acomiadar la festa: ball del fanalet i un sopar de germanor amb entrega de premis al Poliesportiu.
 

Consulta el programa de la Festa Major de la Pobla de Segur aquí. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació