Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de la torre de capdella

​La CUP portarà als jutjats l'alcalde de la Torre de Capdella si no rectifica i convoca un ple extraordinari

La formació vol que s'abordi un informe d'intervenció que conclou que l'alcalde hauria percebut més de 40.000 euros de manera indeguda

Redacció 15 de juliol de 2019 a les 13:53
Dalmau, el passat dilluns, durant el ple de constitució del Consell Comarcal | Jordi Ubach
La CUP de la Vall Fosca ha presentat aquest dilluns un recurs de reposició a l'Ajuntament de la Torre de Capdella en relació a la negativa de convocar un ple extraordinari que els regidors de la formació anticapitalista van demanar per tractar el tema de les indemnitzacions cobrades irregularment.

La motivació de la convocatòria es fonamenta en l'omissió del deure d'elevar al ple l'informe d'Intervenció en què es detallen les percepcions dels regidors del mandat anterior, i en què l'alcalde, Josep Maria Dalmau, hauria percebut més de 40.000 euros de manera ''indeguda". La xifra puja a més de 100.000 euros entre tot l'equip de govern anterior.

Si l'alcalde no convoca el ple, els regidors de la CUP emprendran accions legals i portaran aquest cas a la Fiscalia. De fet, la CUP ja va demanar la convocatòria d'un ple i, en virtut del que estipula la normativa, aquest dimarts 16 de juliol venç el termini de 15 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la sol·licitud del ple extraordinari en què l'alcalde pot ficar dia per aquest període i a partir del qual en cas de no fer-ho, es convoca automàticament pel dia 26 de juliol (10 dies després).

El regidor de la CUP, Josep Plasencia, ha explicat que la potestat de determinar els punts de l'ordre del dia recau en els convocants i l'alcaldia no pot fer només que demanar si ho creu convenient afegir algun punt que necessitarà el vistiplau dels convocants. La CUP al·lega que no convocar el ple extraordinari dins el termini establert per la llei, i a més no respectar l'ordre del dia proposat pels regidors convocants, "és una vulneració d'un dret fonamental, i atempta contra el dret de representació política en condicions d'igualtat".

L'alcalde de la Torre de Capdella va enviar una notificació als regidors de la CUP en què es negava a convocar el ple extraordinari i proposava convocar-lo el dia 10 de setembre i fixant un ordre del dia diferent del que van trametre. Per la CUP es tracta d'una "maniobra de dilació o un subterfugi per tal de guanyar temps en interès propi".

Per Plasencia "impedir l'exercici de drets fonamentals per guanyar temps en interès propi podria constituir un delicte de prevaricació administrativa" i ha afegit que de produir-se es veurien obligats a posar els fets en coneixement de la Fiscalia. 

El regidor de la CUP també ha demanat que se li faciliti un ordinador des d'on pugui consultar tota la documentació demanada. Plasencia ha explicat que després d'estar "escassos minuts" consultant la base de dades de comptabilitat amb la supervisió i ajuda d'un tècnic municipal, l'alcalde "va irrompre" i el va fer fora de l'ordinador "amenaçant-lo amb què faria venir una persona que el tragues per la força i amenaçant de tallar el subministrament elèctric de l'ordinador".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació