Dissabte, 20 d'abril de 2024
ajuntament de sort

El ple de l’Ajuntament de Sort aprova el cartipàs municipal

El regidor de Som Poble, Baldo Farré, serà el primer tinent d’alcalde i tindrà la dedicació exclusiva

Jordi Ubach Llorens 15 de juliol de 2019 a les 11:22
El ple de l’Ajuntament de Sort ha aprovat, en una sessió extraordinària celebrada el passat dijous, el nou cartipàs municipal. Entre els acords assolits destaca la designació de la dedicació exclusiva al regidor de Som Poble, Baldo Farré, que percebrà 1.500 euros nets al mes. El punt va comptar amb els vots a favor de Som Poble i de Junts per Sort, però va topar amb l’oposició de la resta de partits.

Per un costat, els regidors de Fem Municipi-ERC consideren que l’increment de 200 euros d’aquesta dedicació respecte la de l’anterior legislatura “no és equitatiu” amb l’augment que han tingut els treballadors municipals els darrers quatre anys. També s'hi va pronunciar en contra el regidor del PSC, José Antonio Manrique, que va criticar que s’hagi augmentat un 15% el sou de la dedicació exclusiva.

Durant el ple també es van donar a conèixer les tinències d’alcaldia i les regidories. Com en l’anterior mandat, Baldo Farré serà el primer tinent d’alcalde, la segona tinent serà Adelaida Aytés i la tercera tinència d’alcaldia recaurà en Martí Humet, tots tres regidors de Som Poble.

Pel que fa a les regidories, Farré es quedarà amb les d'Urbanisme i Obres Públiques, Agricultura i Ramaderia, Medi Ambient i Salut i Benestar Social; Aytés amb Festes i Joventut; i Humet amb Pobles, Hisenda i Governació, Administració i Règim Interior i Comunicació i Noves Tecnologies. La també regidora de Som Poble, Vanessa Fort, liderarà les regidories d'Educació i Esports i l’alcalde, mentre que Raimon Monterde, es queda amb Cultura, Promoció Econòmica i Comerç i Turisme.

Per últim, es va aprovar que les sessions plenàries se segueixin celebrant cada dos mesos, el tercer dimarts dels mesos senars, en l’horari nocturn habitual: a les 21h. Tot i votar-hi a favor, el grup municipal de Junts per Sort va lamentar que aquest horari farà difícil l’assistència d’Imma Gallardo als plens, ja que els dimarts se celebren comissions al Parlament de Catalunya. Recordem que Gallardo és diputada de Junts per Catalunya al Parlament.

 Podeu recuperar el ple íntegre sota aquestes línies:

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació