Dijous, 25 d'abril de 2024
GEOLOGIA

Tremp acull el primer curs d'interpretació de sòls de l'Estat

Una vintena d'estudiants i enginyers agrònoms especialistes en Ciències del Sòl participen del curs coorganitzat per l'ICGC i la UdL

Redacció 9 de juliol de 2019 a les 10:56
Participants al curs fent treball de camp. | Rosa Maria Poch
Estudiants i enginyers agrònoms especialitzats en Ciències del Sòl, participen aquests dies en un curs sobre interpretació de sòls que se celebra fins dissabte a la Conca de Tremp. És la primera vegada que se celebra un curs d'aquesta temàtica a l'Estat espanyol.

El certamen, impulsat per la UdL, la Sociedad Española de la Ciencia del Suelo i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, té com a finalitat la promoció de l’estudi de la interpretació de sòls a partir del treball de camp d'observació i descripció per tal d’entendre la  formació del sòl i el seu comportament.

Els 17 participants, provinents d’universitats d’arreu de l’Estat, obtindran una formació teòrico-pràctica, però també participaran en un concurs d’interpretació de sòls per equips. Aquest concurs funciona com a preselecció per a participar al Soil Judging Contest, concurs d’interpretació internacional que se celebrarà a Glasgow el 2022.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà va voler donar la benvinguda aquests estudiosos a l’Epicentre de Tremp on van poder fer-se una idea de la riquesa natural i patrimonial de la comarca. D’altra banda, el Consell també ha facilitat l’arranjament de l’accés a algunes de les zones d’estudi que han pogut observar els participants al curs.

Segons han indicat les coordinadores, s’ha optat per portar a terme aquesta formació a la Conca de Tremp, d’una banda perquè el municipi acull el Centre d'Interpretació dels Sòls dels Pirineus, però, sobretot, per la riquesa de sòls que es poden trobar en aquesta zona i que ha permès als alumnes veure i estudiar una gran varietat de sòls diferents.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació