Dijous, 25 d'abril de 2024
consell comarcal pallars sobirà

Gerard Sabarich pren possessió com a president del Sobirà

El nou cap comarcal proposa crear comissions amb els diferents sectors de la comarca i aposta per donar més veu als alcaldes

Jordi Ubach Llorens 9 de juliol de 2019 a les 11:10
Imatge del ple del Consell Comarcal del Pallars Sobirà | CCPS
No hi han hagut sorpreses al Pallars Sobirà i l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich s’ha convertit en el nou president del Consell Comarcal un cop celebrat el ple de constitució aquest dilluns. La candidatura de Sabarich, que prèviament s'havia imposat en unes primàries de Junts per Catalunya (JxC) a la de Carles Isús, va aconseguir el suport dels 8 consellers de JxC i els 2 de Som Poble, tal com disposa l’acord entre totes dues formacions.

L’altra candidatura presentada per presidir l’ens comarcal va ser la de l’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal (Fem Municipi-ERC), que va obtenir els 9 vots del seu partit. El que encara no estan decidides, segons han informat fonts de l’equip de govern, són les vicepresidències, que s’hauran de consensuar els propers dies entre els consellers de govern i la gerència. 

El nou Consell Comarcal del Pallars Sobirà, amb 19 consellers, està format per 9 consellers d’ERC, 8 de Junts per Catalunya i 2 de Som Poble. 

Comissions amb els sectors i prioritat als alcaldes

El nou president ha explicat a Pallars Digital que alguns dels principals reptes del nou equip de govern seran mantenir i ajudar a les persones que més ho necessiten a través de la potenciació dels Serveis Socials, així com la lluita contra el despoblament. Sabarich ha anunciat també que vol donar prioritat als municipis convocant Consells d’Alcaldes cada tres mesos amb l’objectiu de fer una “diagnosi” de la comarca i traçar un “full de ruta” comú.

El nou president comarcal també ha explicat que des del Consell es treballarà amb la idea de convocar reunions amb representants dels diferents sectors de la comarca, com el turístic, l’empresarial, el ramader o l’associatiu, per crear un seguit de comissions. Segons Sabarich, la finalitat d’aquestes trobades és que la veu dels alcaldes també es vegi reflectida a les associacions i al teixit empresarial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació