Dijous, 25 d'abril de 2024
acadèmia de talarn

Tremp planta el rei i no anirà a l'entrega de despatxos de Talarn

L’AGBS no farà el tradicional concert a La Lira de Tremp pels llaços grocs que hi ha en una de les parets

Redacció 4 de juliol de 2019 a les 11:14
Felip VI, en una imatge d'arxiu | Arxiu
L'Ajuntament de Tremp no estarà representat a l'entrega de despatxos de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, que se celebra aquest divendres amb la presència de Felip VI. L'alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, ha explicat a Pallars Digital que no hi aniran “per coherència”, ja que el monarca no ha volgut rebre darrerament els presidents del Parlament, Carme Forcadell i Roger Torrent.

Cases ha volgut remarcar que aquest és un cas concret i puntual i ha mostrat la intenció de l’equip de govern de continuar col·laborant amb l’acadèmia de Talarn, ja que considera que “tothom és necessari per tirar endavant la comarca”. La formació ha explicat que tampoc assistiran a l’entrega de despatxos la resta d’alcaldes republicans de la comarca, entre els quals el de la Pobla de Segur o la d’Isona.

Canvi d’ubicació del concert de l'AGBS

Per la seva banda, l'AGBS no farà el concert tradicional que feia prèviament a l'acte dels despatxos atès que des de l'Ajuntament no s'ha volgut retirar els llaços grocs que hi ha penjats en una paret de l’Espai Cultural La Lira de la ciutat. Per aquest motiu, els militars han declinat fer aquest concert, que finalment es farà a l'acadèmia.

Cases ha explicat que l’Ajuntament havia cedit l’espai per al concert “com sempre s’ha fet”, però que des de l’AGBS se’ls va demanar de despenjar o tapar els llaços. “Nosaltres vam decidir que no els treuríem, perquè l’espai és municipal, perquè fa dos anys que hi són i perquè no els hem tret per res ni per ningú”. L’alcaldessa ha dit que els llaços seguiran a La Lira “mentre tinguem persones preses i exiliades”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació