Dijous, 25 d'abril de 2024
gerri de la sal

L’Ajuntament de Baix Pallars vol reactivar el patrimoni de Gerri com a motor econòmic

Una de les accions consisteix en instal·lar un ascensor per millorar l’accessibilitat al Museu

Redacció 3 de juliol de 2019 a les 10:35
Blasco va visitar el Museu de Gerri de la Sal | Ajuntament de Baix Pallars
L’Ajuntament de Baix Pallars està buscant finançament per instal·lar un ascensor al Museu de Gerri de la Sal, una reforma que permetria millorar l’accessibilitat a la segona i tercera planta de l’edifici, espais on s’hi podria donar un ús. L'alcaldessa del municipi, Anna Sentinella, ha explicat a Pallars Digital que aquesta és una de les prioritats del nou equip de govern, que veu com a “vital” reactivar el patrimoni del municipi per fixar la població i generar economia.

La construcció d’aquest ascensor permetria ampliar el Museu a la segona planta de l'edifici i utilitzar la tercera, a la qual actualment només si pot accedir amb escales, com a espai per a organitzar xerrades, cursos, activitats o fins i tot adaptar-hi una sala de coworking. L’alcaldessa ha dit que l’adequació d’aquest espai reactivaria el poble a nivell econòmic però també li donaria cohesió social.

Sentinella ha assegurat que una altra de les prioritats del consistori és reivindicar les Salines i el Monestir de Santa Maria de Gerri i fer-ne difusió. En aquest sentit, la directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Maria Àngels Blasco, va visitar Gerri de la Sal el passat dijous i va mostrar la voluntat del Govern per impulsar projectes en aquests equipaments.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació