Divendres, 19 d'abril de 2024
onada de calor

Quan s'acabarà l'onada de calor?

Les autoritats alerten d'un "risc extrem d'incendis" al 20% del territori i demanen extremar les precaucions aquest cap de setmana

Redacció 28 de juny de 2019 a les 12:40
Un nen es refresca amb l'aigua | Juanma Pelaez
L'onada de calor persisteix i, de fet, arriba al seu punt màxim aquest divendres. Segons dades proporcionades per les autoritats, a la zona de Ribera d'Ebre on el foc, que ja ha cremat 5.700 hectàrees, aquest migdia es podrien arribar a registrar 44 graus. Pel que fa a les temperatures mínimes, el cap de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, Santi Segalà, les ha xifrat entre els 20 i 25 graus, "temperatures molt altes que a partir del cap de setmana aniran a la baixa".

I és que segons els mapes i les prediccions, Catalunya arriba al seu punt màxim aquest divendres, però no serà fins dilluns o dimarts de la setmana vinent que l'onada de calor arribaria al seu final.
 
A mitjà termini, segons el Meteocat, la massa d’aire es retirarà a partir del dilluns i serà quan es doni per acabada l'onada de calor. Malgrat això, les autoritats demanen extremar les precaucions, especialment durant el cap de setmana, quan se celebra la revetlla de Sant Pere. Les autoritats demanen "màxima prevenció" amb la pirotècnia.
 
En aquesta línia, les autoritats apunten que aquest cap de setmana s'extremaran els sistemes de prevenció ja que també és el que marca l'inici de les vacances i es produeixen més arribades i sortides de la ciutadania per carretera, sobretot a la zona de l'Alt Empordà. Els Agents Rurals s'encarregaran de prevenir l'accés a determinades zones que quedaran restringides. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació