Divendres, 19 d'abril de 2024
mundial de piragüisme

Sort ja escalfa motors pel Mundial de piragüisme «freestyle»

Els 250 palistes que hi prendran part a partir de dissabte ja es troben a Sort realitzant els primers entrenaments

Redacció 26 de juny de 2019 a les 10:38
Els esportistes ja practiquen al nou estadi d’estil lliure de Sort | Ara Lleida
Els 250 palistes que participaran al Mundial de piragüisme freestyle de Sort ja es troben a la capital del Pallars Sobirà realitzant els primers entrenaments a la Noguera Pallaresa per preparar la competició, que donarà inici el proper dissabte i s’allargarà fins el 6 de juliol. Els esportistes provenen d’una trentena de països i des de fa uns dies practiquen al nou estadi d’estil lliure, que ja ha reobert després de gairebé tres mesos d’obres.

La nova instal·lació està situada al tram baix del camp de regates, just després del pont urbà de Sort que travessa el riu en direcció a la Seu d'Urgell. El nou estadi compta amb dues onades o rulls que funcionaran durant tot l’any gràcies a la infraestructura dissenyada per poder controlar els caudals de l’aigua en cas de nivells elevats en època de desglaç.

250 esportistes d’arreu del món

La competició de freestyle es disputa en un espai molt reduït del camp de regates. Els palistes han de realitzar el màxim nombre de figures o trucs aprofitant la força de l'aigua generada per una onada estacionària o rull, durant un temps màxim de 45 segons, i són puntuats per un jurat format per tres jutges.

El Campionat del Món de Sort acull totes les especialitats de l'estil lliure. C1 -canoa tancada- i OC1 -oberta- kayak K1 i l'especialitat de squirt, que és un model de piragua en el que ha estat minimitzat l'espai i només hi ha lloc per a les cames.

En el Mundial de Sort participaran 250 palistes procedents de 30 països. La selecció espanyola està composta per 17 palistes i l’encapçala Quim Fontané, actual Campió del Món de K1, la categoria reina del caiac d'estil lliure. El Kayak Sort i el Club Piragüisme Salt-Ter, aporten 8 i 7 atletes, respectivament, i el Club Piragüisme Pamplona i l'Associació Esportiva Pallars un representant.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació