Dissabte, 20 d'abril de 2024
barranquisme

Rialp acollirà la primera trobada de dones barranquistes de l’estat espanyol

La 'Goiates barranqueres' se celebrarà els dies 6 i 7 de juliol amb ponències, tallers i diferents activitats

Redacció 20 de juny de 2019 a les 10:51
Imatge de la presentació de l’esdeveniment | Diputació de Lleida
La primera concentració de dones barranquistes a Catalunya i a l’Estat espanyol se celebrarà a Rialp. Tindrà lloc els dies 6 i 7 de juliol o amb el nom de Goiates barranqueres, l’esdeveniment, que s’ha presentat aquest dimecres a la Diputació de Lleida, comptarà amb un programa on hi haurà diferents activitats, ponències i tallers. La concentració està emmarcada dins del programa Dona i Esport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La presentació ha comptat amb la presència del vocal de la junta de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Antoni Ricard; l’organitzadora de l'esdeveniment i membre del Comitè Català de barrancs de la FEEC, Olga Arcos; i l’organitzadora de l’esdeveniment, Sílvia Hernández.

Pel que fa a les ponències, cada noia disposarà de 30 minuts per exposar els seus punts de vista sobre temes referents al món del barranquisme: formació i morfologia dels barrancs, material específic de dona i corda doble o simple. En quan als tallers teoricopràctics, tindran una durada de dos hores i aniran enfocats a augmentar els coneixements de diferents tècniques utilitzades en el món del barranquisme.

També es programaran taules rodones, amb el debat obert a totes les assistents sobre com ens trobem les dones al capdavant d’un barranc, i com actuar davant les nostres pors. Olga Arcos ha evidenciat el fet que cada vegada hi ha més dones que es dediquen a aquesta especialitat i que aquesta trobada és una manera de fer-ho evident.

En aquest sentit, també s’ha manifestat Antoni Ricard, que ha recordat que des de la vessant federativa es potencia tant l’escalada com el barraquisme entre les dones. Tant és així que en els darrers temps això està quallant, més enllà dels grans referents catalans de la muntanya, com són Araceli Segarra i Núria Picas. En aquesta línia, ha explicat que un 30% de les llicències federatives són femenines.

Aquesta primera edició vol tenir continuïtat en el temps, aprofitant que a les comarques de Lleida hi ha més de 160 barrancs catalogats. Per acabar la trobada, el diumenge dia 7 de juliol es farà un descens de barranc a la zona del Pallars Sobirà. S’espera la presència d’unes 40 participants de Catalunya i d’altres zones de l’Estat espanyol.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació