Dijous, 25 d'abril de 2024
Bus del parc

El recorregut del Bus del Parc s’amplia fins a la Pobla de Segur

Un nou servei per carretera enllaçarà a partir del 29 de juny el tren de la Pobla amb el telefèric de la Vall Fosca

Redacció 20 de juny de 2019 a les 10:31
El Bus del Parc, en imatge d’arxiu | Gencat
El Departament de Territori i Sostenibilitat millora a partir d’aquest divendres i fins el 30 de setembre el bus que dona servei al Parc Nacional d’Aigüestotes i Estany de Sant Maurici ampliant el recorregut d’aquesta línia fins a la Pobla de Segur. El Bus del Parc cobria, fins ara, la corona nord d’Espot, a Vielha i al Pla de l’Ermita, fent aturades pels diferents pobles. 

A més, a partir del 29 de juny i fins el 29 de setembre, s’incorpora un altre bus que enllaçarà el tren de la Pobla amb el telefèric de la Vall Fosca, a l’entrada del Parc pel Pallars Jussà. Els horaris s’han coordinat amb les arribades i sortides del tren, per tant, hi haurà dos viatges, un que sortirà al matí per agafar el telefèric de les 11h, i un segon, a la tarda, per recollir els viatgers del matí o altres que vinguin de fer una travessa des d’un altre punt del Parc.

Aquestes millores formen part del projecte Interreg Europe Last Mile, que promou la implementació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d’interès turístic i que està format pel Departament de Territori i Sostenibilitat i sis socis europeus més.
 
En el cas de Catalunya, el projecte s’ha centrat en la zona de l’Alt Pirineu i Aran. El Departament de Territori, conjuntament amb el grup de treball del projecte Last Mile a Catalunya, on el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l’Ajuntament de la Torre de Capdella han estat presents des del començament, va marcar com a prioritària per al 2019 l’ampliació del recorregut del bus del parc dins del pla d’acció per a la millora del transport sostenible a l’Alt Pirineu i Aran.
 

Consulta els horaris de tots dos serveis

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació