Dijous, 18 d'abril de 2024
carreteres

Inversió de 18 milions a les carreteres del Govern a Tremp i Esterri d'Àneu

La Generalitat aposta per una política de conservació que vagi més enllà de les tasques de manteniment i reposició

Redacció 18 de juny de 2019 a les 11:14
El conseller Damià Calvet, en imatge d’arxiu | ACN
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat una inversió de prop de 430 milions d'euros els pròxims quatre anys per a desenvolupar un model innovador en la gestió del manteniment i conservació dels 6.000 quilòmetres de carreteres de la seva titularitat a tot Catalunya. Pel que fa a les carreteres de Lleida l’import és de 45,7 milions i hi ha partides previstes a Tremp i Esterri d’Àneu.

Al Pallars, doncs, es preveu destinar un total de 18,1 milions d’euros. D'aquests, 10,7 són per la zona d’Esterri d'Àneu i la resta -7,4 milions- aniran a Tremp. En total, s’actuarà en 1.527 quilòmetres de carreteres de la demarcació de Lleida.

Ara es liciten els contractes que corresponen a conservació d’obra civil, senyalització vertical i barreres de seguretat. Des de Territori, s'ha informat que la conselleria licitarà fins a finals del 2019 altres actuacions per un import total de 300 milions per a la millora continuada de la xarxa viària, també a Lleida.

Aquest nou model de conservació de carreteres pretén incrementar la inversió dels 55 milions d’euros anuals dels contractes actuals als 107 previstos. L’objectiu, segons la Generalitat, és desenvolupar una política de conservació de la xarxa viària que vagi més enllà de les tasques de manteniment i reposició tradicionals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació