Dijous, 25 d'abril de 2024
AJUNTAMENT DE SORT

Raimon Monterde governarà en minoria a Sort tot i el suport de Junts

El pacte entre Som Poble i la formació que lidera la diputada Imma Gallardo s'amplia al Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Redacció 17 de juny de 2019 a les 09:09
Monterde, amb la resta de regidors de l’Ajuntament de Sort | ACN
Raimon Monterde ha estat investit aquest dissabte alcalde de Sort gràcies als vots dels cinc regidors de la seva formació, Som Poble (SP), i els dos de Junts per Sort (JxS). Els tres regidors de Fem Municipi-ERC (FM-ERC) han donat suport a la seva cap de llista, Maleni Barbero, mentre que l'únic regidor del PSC s'ha votat a ell mateix. Monterde ha afirmat que es tracta d’un “acord d’estabilitat” en el que JxS ha donat suport a la investidura però no entrarà al govern.

L'acord entre Som Poble i JxS va més enllà de l'Ajuntament i s'amplia al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, on la formació de Monterde té 2 consellers. Aquests votaran a favor de la candidatura de JxCat però mantenint-se a l’oposició, tal com ha explicat Monterde. D’aquesta manera JxCat -que el passat 26-M va obtenir 8 consellers- mantindrà la presidència de l’ens comarcal passant per davant a FM-ERC, que en suma 9. Monterde ha destacat que serà una legislatura "de consens" i ha animat a tothom a treballar pel bé del municipi i el país.


Per Monterde durant aquesta legislatura el primordial serà treballar per millorar els serveis i la qualitat de vida dels veïns del municipi de Sort. Imma Gallardo, candidata de JxCat, ha explicat que l'acord amb Som Poble és d'investidura i per donar "estabilitat" al govern municipal i ha explicat que el gest que han fet votant a favor serà retornat per Som Poble amb els seus vots per investir un president de JxCat al Consell Comarcal.

Els candidats de Fem Municipi-ERC i Compromís per Sort-PSC, Maleni Barbero i José Antonio Manrique, s'han mostrat predisposats a seguir treballant pel municipi de Sort des de l'oposició.

FE D’ERRATES: El passat dissabte publicàvem que Raimon Monterde havia estat investit gràcies a l’abstenció dels dos regidors de Junts per Sort, una informació errònia que provenia de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Demanem disculpes a tots els nostres lectors i lectores per la confusió que haguem pogut provocar fruit d’una errada puntual i fortuïta de l’ACN i que nosaltres vam reproduir íntegrament.


Cens total:1.578
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.23478,20%
Abstencions:34421,80%
Vots nuls:151,22%
Vots en blanc:252,05%
PartitVots%Regidors
SP47438,88%5
FEM-ERC-AM36329,78%3
JxCat24720,26%2
PSC1109,02%1

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació