Divendres, 19 d'abril de 2024
os bru

Nou atac mortal d’un os al Pallars, ara a Alós

L'atac va ser a un ramat agrupat, vigilat per tres gossos de protecció i dins d'un tancat amb fil elèctric

Redacció 14 de juny de 2019 a les 11:38
Imatge de les restes de l’ovella morta a Alós | ACN
Poques hores després de conèixer l'atac mortal de l'os Goiat a un ramat del Pallars Jussà, avançat aquest dijous per Pallars Digital, un ramader d’Isil ha denunciat un atac d’os al ramat agrupat d'Alós i Isil, amb el resultat d'una ovella morta a Moredo. L'atac es va produir el passat 9 de juny i en aquest cas ni els tres gossos de vigilància ni el tancat elèctric van evitar que l'os matés una ovella.

Els ramaders lamenten que cada cop hi ha més ossos al Pirineu i que mentre ara se centren tots els esforços a controlar Goiat, hi ha altres plantígrads que també "fan mal". Aquests ramaders critiquen que ara "sembla que tot és culpa de Goiat". L'atac a Alt Àneu no va ser obra de Goiat i ara s'ha reforçat la tanca perimetral per evitar més danys. 

Aquest mateix dilluns els ramaders del Pallars Sobirà ja alertaven de la presència de Goiat a les muntanyes de la Vall d'Àssua i denunciaven que casualment aquesta zona s'havia tret de l'agrupament de ramats com a mesura de prevenció. Ara, els ramaders de la vall d'Isil també es fan sentir i diuen que mentre tots els ulls es posen en Goiat hi ha altres ossos pel Pirineu que també "fan mal".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació