Divendres, 19 d'abril de 2024
Esbaiola't

L'Esbaiola't oferirà 41 espectacles i propostes artístiques amb dues estrenes a l'Estat

Tortell Poltrona, Marie de Jongh i la Baldufa, amb l'espectacle 'Bye Bye Confetti', entre els noms destacats de la 12a edició del festival

Redacció 13 de juny de 2019 a les 09:44
Imatge de la presentació de l'Esbaiola’t, aquest dijous, a Lleida | Esbaiola't
L'Esbaiola't oferirà enguany 41 propostes d'espectacles, tallers, jocs i instal·lacions a càrrec de les 33 companyies que participaran en la 12a edició del festival d'arts escèniques, que se celebrarà del 25 al 28 de juliol a Esterri d'Àneu. Tortell Poltrona, Marie de Jongh i la Baldufa, amb l'espectacle Bye Bye Confetti, seran els caps de cartell d'aquesta edició, que tindrà un 21% de la programació estrangera.

L'Esbaiola't acollirà l'estrena a l'Estat de El viatge del Rodamúsic de Joan Baró, i de Ficelle de la companyia Le Mouton Carré, mentre Plouf et Replouf de la companyia Super Super es podrà veure per primer cop a Catalunya. Les entrades anticipades es podran adquirir per internet amb un descompte del 25% a partir del 21 de juny.

Un any més, el festival proposa un programa d'actuacions "d'alta qualitat artística i per a tots els gustos", segons l’organització. Cal destacar, també, que l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ha decidit augmentar un 27% l'aportació al festival per millorar la programació, les infraestructures i els sistemes d’emergència, després de la crida del festival per obtenir més finançament

Pel que fa a les companyies catalanes, a part de Tortell Poltrona i la Baldufa, també es podran veure a l'Esbaiola't 2019 la companyia de la Mar Gomez, la companyia de la Segarra Sound de Secà, els pentinats estrambòtics de la companyia barcelonina Sienta la Cabeza i el circ trepidant de la companyia Planeta Trampolí. En clau lleidatana, el festival comptarà amb els Festuc Teatre i Joan Baró, que estrenarà al festival El viatge del Rodamúsic.

Pel que fa a instal·lacions i tallers, l'Esbaiola't tindrà els jocs de fusta de Tombs Creatius i el Pàjaro Carpintero, ja clàssics dins el festival; vuit tallers diferents de Koala Art For Kids i Solaç Centre d'Art, amb material reciclat i molt originals; dues propostes de llums i ombres de la companyia olotina Com un Llum; un taller de dansa en família i també per a nadons de la Marta Casals Dansa; una proposta d'investigació audiovisual i llum del barceloní Maquinitas; també hi haurà les propostes que són pròpies del festival com ara la platgeta del festival (un gran sorral), l'espai d'automaquillatge, la xocolatada i el Nautilus de la Baldufa. 

Les entrades anticipades, amb un descompte del 25% respecte al preu de taquilla, es posaran a la venda online a partir del 21 de juny al web del festival. L'organització recomana comprar les entrades a través d'aquest canal per assegurar-se lloc als espectacles ja que la majoria d'entrades s'esgoten en poques hores. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació