Dijous, 25 d'abril de 2024
doctor music festival

​El Doctor Music Festival de Montmeló, cancel·lat

El canvi d'ubicació ha provocat que molts assistents retornessin els seus abonaments

Redacció 12 de juny de 2019 a les 17:25
El Doctor Music Festival, ni a Escalarre, ni a Montmeló | ACN
No hi haurà Doctor Music Festival. La promotora ha anunciat aquest dimecres que cancel·la l'edició anunciada per als dies 12, 13 i 14 de juliol al circuit de Montmeló, i que havia de significar el retorn de l'històric festival. L'empresa ha explicat que ha hagut de prendre la decisió degut a la polèmica reubicació del certamen arran dels informes desfavorables de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè se celebrés a Escalarre.

Segons han apuntat els promotors en un comunicat, "l'obligada reubicació del festival no ha estat ben acollida pel públic" i en els darrers mesos molts dels assistents "han retornat els seus abonaments". Alhora indiquen que l'actual ritme de venda d'entrades per al nou emplaçament ha evidenciat que no era possible "assolir la quantitat mínima requerida per oferir l'experiència" que exigeix una cita d'aquestes característiques.

La promotora lamenta que els gairebé tres anys de treball “molt intens” per fer realitat el festival han estat esfumats “per decisions burocràtiques que ignoraven, d'una banda, el benefici econòmic que el festival hagués suposar pel Pallars, i de l'altra, l'alt valor cultural i social d'acollir a Catalunya el festival més gran del sud d’Europa”, segons asseguren al comunicat.

Pessimisme de cara al possible retorn del festival

El president en funcions del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha assegurat a Pallars Digital que la cancel·lació del Doctor Music és “una segona mala notícia pel Pallars” però especialment per la promotora, perquè assegura que els suposarà una “sotragada econòmica important”. Per Isús, ha quedat demostrat que l’opció de realitzar el festival a Montmeló va ser “una alternativa d’emergència” per un festival que s’havia de fer “en essència” a Escalarre.

El president comarcal s’ha mostrat pessimista a l’hora de visualitzar un possible retorn del Doctor Music Festival als prats de les Valls d’Àneu. “No sé amb quina cara podrem tornar a buscar a la promotora per proposar-los de tornar a fer el festival al Pallars”, ha assegurat. Isús ha volgut mostrar també la seva solidaritat amb la promotora per la seva decisió de suspendre el festival.
 

El festival sha suspès finalment. Foto: DMF


Retorn de l’import dels abonaments
 
Doctor Music retornarà l'import dels abonaments i entrades ja adquirits. El procés de devolució s'iniciarà el proper divendres 21 de juny i serà un procés automàtic per a totes aquelles persones que hagin adquirit els seus abonaments a través del web del festival, els quals rebran la devolució del total de l'import pagat sense haver de tramitar la sol·licitud.

Els compradors que hagin obtingut els seus abonaments a través d’altres portals de venda d’entrades, s’hauran d'adreçar a les plataformes corresponents per tramitar el reemborsament. 

Agraïment als qui han treballat per fer possible el festival
 
En el mateix comunicat, la promotora agraeix a tots aquells que, en el curs d'aquests tres anys, els han donat el seu suport per revitalitzar el que defineixen com “un dels festivals més famosos del sud d’Europa”. Entre els agraïments hi figuren els alcaldes de les Valls d’Àneu i els propietaris dels terrenys a Escalarre, així com als seguidors del festival.
 
Doctor Music tanca el comunicat amb esperança. “Esperem que el temps ens permeti retrobar-nos en el camí. Avui, el Doctor Music Festival es cancel·la. Però l'esperit de la vaca segueix viu”, conclouen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació