Dijous, 18 d'abril de 2024
autopista elèctrica

El Parlament rebutja la construcció de la subestació d'Isona

La proposta de resolució demana que es torni a avaluar amb detall l'autorització administrativa i d'utilitat pública de les dues instal·lacions

Redacció 12 de juny de 2019 a les 10:03
Membres de la plataforma reunits un cop coneguda la notícia | Plataforma contra l'Autopista Elèctrica
El Parlament de Catalunya ha rebutjat la construcció de la subestació d'Isona i de la línia aèria d'energia elèctrica de doble circuit de 400 kV. La proposta de resolució, votada la setmana passada a la Comissió d'Empresa i Coneixement, ha estat aprovada amb els vots de JxCat, ERC, CatECP i CUP, els vots en contra de Cs i PP i l'abstenció del PSC-Units.

Amb el text, la cambra catalana sol·licita al Govern que demani a l'executiu espanyol prendre les mesures oportunes perquè es torni a avaluar amb detall l'autorització administrativa i d'utilitat pública de la subestació d'Isona i la de doble circuit de 400 kV. El Parlament també manifesta la seva oposició al projecte de la MAT del Pallars i s'oposa a la construcció de totes aquelles instal·lacions, com la subestació de Figuerola d'Orcau, a Isona, que permetin ara o en un futur la construcció d'aquesta xarxa elèctrica.

La subestació elèctrica d'Isona forma part d'un projecte molt més ampli, la línia de molta alta tensió Peñalba-Arnero-Isona (l'Autopista Elèctrica). L'any 2015 el projecte va quedar fora de la planificació estatal de línies, davant d'aquest fet, REE va modificar la proposta i la va reduir a l'actual subestació d'Isona. La seva construcció va ser autoritzada el passat mes de febrer pel Ministeri de la Transició Ecològica.

Satisfacció al territori

La Plataforma unitària contra la Autopista Elèctrica ha expressat la seva satisfacció i ha agraït als grups polítics que han donat suport a aquesta proposta de resolució. No obstant, assegura que continuarà “amb tota contundència” amb les accions judicials i de protesta contra els citats projectes, així com contra els projectes de repotenciació de línies d'alta tensió que Red Eléctrica de España està promovent al Pallars Jussà i el veí Pirineu aragonès.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació