Divendres, 19 d'abril de 2024
Dades: municipals 2019

MAPA: ERC s'emporta 11 alcaldies al Pallars i Junts per Catalunya 10

Dos candidatures independents s'adjudiquen les alcaldies de Talarn i Baix Pallars i el PSC la de Salàs de Pallars

Roger Tugas / Jordi Ubach 30 de maig de 2019 a les 09:37

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el partit que hi ha guanyat el 2019, amb quin percentatge de vot i quants vots absoluts, els regidors assolits i la participació al municipi. En alguns casos, hi pot haver algun error, en cas que s'hagi produït un empat. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

ERC ha estat la formació que ha obtingut més vots tant al Pallars Jussà com al Pallars Sobirà, comarca, aquesta última, on també ha aconseguit més regidors. I això s'ha notat en les alcaldies.

Ja amb el total del recompte fet, els republicans han aconseguit 11 alcaldies a les comarques pallareses, sis al Pallars Sobirà i cinc al Pallars Jussà. Entre elles, destaquen les obtingudes en municipis com la Pobla de Segur, Isona, la Torre de Capdella o Esterri d’Àneu, a l’espera també del que pugui passar en les negociacions per governar a les capitals de comarca.

Junts per Catalunya, per la seva banda, se n'emporta 10, cinc a cada comarca, tot i que ho fa en municipis amb menys pes demogràfic. És el cas, per exemple, de Rialp, Espot, Llimiana o Castell de Mur. El PSC s’ha quedat amb Salàs de Pallars, tot i que també ha guanyat en municipis com Tremp i Senterada, on encara s’ha de decidir l’alcaldia.

Per últim, dos candidatures independents s’han fet amb l’alcaldia a Talarn i Baix Pallars. Prou destacable és aquest últim cas, ja que l’agrupació d’electors Som-hi Baix Pallars ha acabat amb 30 anys d'hegemonia socialista al municipi. A totes les alcaldies ja confirmades cal sumar-hi les que es decideixin als municipis de Tremp, Sort, Senterada, Alins i Alt Àneu.


Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el partit que va guanyar-hi el 2015 i amb quin percentatge de vot. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació