Dissabte, 20 d'abril de 2024
municipals 2019

Anna Ritz: «Si pactem, ho farem amb ERC»

La candidata de Junts per Tremp qualifica d’”inviable” i d'“impossible” un acord de govern amb els socialistes

Jordi Ubach Llorens 29 de maig de 2019 a les 12:09
Junts per Tremp nega també el seu suport a Compromís per Tremp | Junts per Tremp
La candidata de Junts per Tremp, Anna Ritz, ha qualificat d’“inviable” i d'“impossible” un hipotètic pacte entre la formació independentista i Compromís per Tremp. Tanca la porta, com també va fer fa dos dies la candidata republicana Maria Pilar Cases, a segellar un acord de govern amb els socialistes, que segons ha recordat, “són els que ens van aplicar el 155”. 

En declaracions a Pallars Digital, Ritz ha assegurat que ni ella ni cap de les persones que formen part de Junts per Tremp estan disposades a pactar amb el partit “que ha provocat que el nostre país es trobi en aquesta situació tan poc democràtica”. Tot i això, Ritz ha volgut matisar que la seva formació no té res en contra “a nivell humà” amb els membres de Compromís per Tremp.

Ritz ha declarat que Junts per Tremp no s’ha assegut a parlar encara amb la resta de partits, tot i que ha avançat que ho farà amb tots dos. La cap de llista de Junts per Tremp ha dit que “si pactem, ho farem amb ERC” i que aquest fet ve condicionat a les trobades que s’han de produir els propers dies entre els dos partits. En aquest sentit, Ritz ha volgut deixar clar que “no hi ha res tancat ni decidit”.

Amb els “no” d’ERC i de Junts per Tremp, a la guanyadora de les eleccions, Sílvia Romero, se li complica el camí a l’alcaldia. La seva única esperança és que les dos formacions independentistes no arribin a cap acord, fet que permetria a Compromís per Tremp governar amb majoria simple com a llista més votada. 

Balanç dels resultats electorals

Junts per Tremp és la gran derrotada dels comicis del passat diumenge. La formació va perdre 255 vots respecte el 2015 -quan es presentava amb CiU i amb Joan Ubach com a candidat- i dos dels cinc regidors que tenia, convertint-se en la tercera i última força a la capital del Pallars Jussà. El partit ha fet balanç a nivell local i comarcal i ha extret les primeres conclusions de la patacada electoral.

La cap de llista, Anna Ritz, ha reconegut que no s’esperaven aquests resultats a Tremp i ha atribuït la davallada al fet que “possiblement no hem sabut comunicar prou bé la bona feina feta els darrers quatre anys”, ha dit. Ritz també creu que no els ha beneficiat els canvis de nom que la formació, a nivell de partit, ha experimentat darrerament.

Cens total:4.220
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:2.85667,68%
Abstencions:1.36432,32%
Vots nuls:511,79%
Vots en blanc:732,60%
PartitVots%Regidors
CP1.23243,92%6
ERC-AM88031,37%4
JxCat-JUNTS62022,10%3

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Jussà

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Sobirà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació