Divendres, 19 d'abril de 2024
municipals 2019

Les candidates de Tremp fan una crida a la participació en els comicis més igualats dels últims anys

La incertesa plana més que mai sobre la capital del Pallars Jussà, doncs les d’avui estan considerades les eleccions més difícils de predir dels darrers temps

Jordi Ubach Llorens 26 de maig de 2019 a les 12:31
Veïns i veïnes de Tremp a l’entrada del col·legi electoral | Jordi Ubach
La jornada electoral s’està desenvolupant amb normalitat i sense cap incidència destacada a Tremp. L’Escola Valldeflors, el col·legi electoral del municipi, és el punt on es concentra tota l’activitat electoral i ja des de bon matí han estat molts els ciutadans que amb comptagotes han anat a votar, amb una afluència màxima de participació que s’ha registrat al voltant de les 12h. Ha estat al migdia l’hora escollida per les tres candidates a l’alcaldia de Tremp.

La primera en votar ha estat la candidata socialista de Compromís per Tremp, Sílvia Romero, que ho ha fet al costat d’alguns dels membres que conformen la seva llista. Romero ha fet una crida a la participació ja que, segons ha afirmat, “les eleccions municipals són les que realment afecten als ciutadans”. Romero s’ha mostrat “il·lusionada” ja que creu que encapçala una candidatura “molt potent i amb les idees clares” i espera, ha dit, “que els electors ho percebin i ho reflecteixin en els seus vots”.
 
Pocs minuts després ho ha fet la cap de llista de Junts per Tremp, Anna Ritz, que ha votat acompanyada de la seva família. Ritz ha dit que afronta les eleccions “amb tranquil·litat” perquè, segons assegura, “la feina ja està feta”. Igual que Romero, la candidata té el desig que hi hagi “la màxima participació” possible. Ritz ha assegurat que “volem estar al capdavant de l’Ajuntament per governar i gestionar-lo aquests propers 4 anys”. 
 
Finalment ha estat el torn de Maria Pilar Cases, candidata d’ERC a l’alcaldia de Tremp, que igual que Ritz, ha dipositat el vot acompanyada de la seva família. Cases afronta “amb molta il·lusió i amb moltes ganes” aquestes eleccions municipals. Per Cases, l’objectiu dels republicans és “millorar els resultats obtinguts fa quatre anys” -van aconseguir tres regidors- i que, a partir d’aquí, “ja veurem què passa”. Igual que les seves rivals, Cases també ha cridat a la participació de la ciutadania, ja que “com més gent vota, més mostra tens del que vol el municipi”.
 
El col·legi electoral tancarà a les 20h del vespre i serà a partir de llavors quan comenci el recompte, en primer lloc, això sí, de les eleccions europees, que també se celebren aquest diumenge. La incertesa plana més que mai sobre la capital del Pallars Jussà, doncs els d’aquest diumenge estan considerats per la majoria de veïns com els comicis més igualats i més difícils de predir dels últims anys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació