Dijous, 25 d'abril de 2024
biblioteca de sort

La Generalitat treu a concurs les obres de la Biblioteca comarcal de Sort

El Govern es compromet a iniciar les obres aquest mes de juny i a tenir acabada la primera fase a finals d’any

Redacció 17 de maig de 2019 a les 10:25
Recreació virtual de la Biblioteca Central Comarcal de Sort | Departament de Cultura
La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català del Sòl (Incasòl), ha tret a concurs les obres de construcció de la nova Biblioteca comarcal de Sort. Segons ha avançat el diari Segre, els treballs s’han licitat per un import de 300.846 euros, mentre que també s’ha tret a concurs la direcció d’execució de les obres per un import d’uns 20.000 euros.

Aquesta serà la primera fase de les obres, per la qual el Departament de Cultura ha aportat 311.452 euros, i que comprèn les tasques arquitectòniques i estructurals de l'edifici. Tot seguit s'haurà de treballar per aconseguir el finançament de la segona fase i posar-la en marxa, per tal d'omplir la Biblioteca i dotar-la de contingut.

El Govern es compromet a iniciar les obres aquest mes de juny i a tenir acabada aquesta primera fase a finals d’any. El passat mes de novembre es va signar el conveni entre l'Ajuntament de Sort, el Departament de Cultura i l'Incasòl per posar en marxa la primera fase de construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort. 

Un equipament als peus del Castell

El municipi de Sort té 2.128 habitants i actualment disposa d’una biblioteca pública que no dona compliment als estàndards mínims obligats al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que requereix pel municipi una biblioteca central comarcal de 450 metres quadrats.

A més, l’ajuntament de la població disposa de l’espai necessari per traslladar l’actual biblioteca als peus de la façana principal d’accés al Castell de Sort, però requereix d’una intervenció adequada per tal de garantir l’execució del projecte en aquest espai patrimonial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació