Dissabte, 20 d'abril de 2024
sostenibilitat

El Pallars Jussà es compromet amb la sostenibilitat

El Consell Comarcal actualitza el seu Pla de Desenvolupament Ambiental, elaborat l’any 2011

Redacció 9 de maig de 2019 a les 10:24
Actualització del Pla de Desenvolupament Ambiental | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha actualitzat el seu Pla de Desenvolupament Ambiental, un document que estableix estratègies per donar resposta als nous reptes ambientals actuals de la comarca i que s’adequa als nous compromisos de desenvolupament sostenible de l’Organització de les Nacions Unides.

L’actualització del Pla constata que l’ús sostenible del patrimoni natural ha de ser un motor econòmic i laboral clau per al creixement de la comarca i redefineix les línies d’actuació tenint en compte els actuals reptes de la zona, com per exemple, la gestió de residus, de l’aigua i de l’energia, i la conservació i promoció dels nombrosos espais naturals del Pallars Jussà.  

El Pla també proposa noves línies de col·laboració amb agents i entitats de la comarca i estableix estratègies per sostenir el ritme creixent de l’economia verda i promoure les iniciatives econòmiques i laborals sostenibles. 

El president de l’ens comarcal, Constante Aranda, ha explicat que amb l’actualització d’aquest Pla el Consell “reafirma el seu compromís amb el medi ambient”. Aranda veu, a més, un potencial econòmic per a la comarca si s'efectua “una bona gestió de l'entorn natural”. 

Fins l’actualitat, les línies d’actuació ambiental del Consell Comarcal estaven definides per un  Pla de Desenvolupament Ambiental elaborat al 2011, motiu pel qual aquesta actualització suposa avenços i modificacions necessàries alhora que s’adequa als compromisos de desenvolupament sostenible que es recullen en l’anomenada Agenda 2030.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació