Divendres, 19 d'abril de 2024
Literatura

​La Vila del Llibre enceta la seva segona edició a la Pobla de Segur

Noms destacats com Maria Barbal, Jordi Cabré, Pep Coll, Jaume Alonso-Cuevillas o Rafel Nadal passaran per la població pallaresa

Redacció 30 d'abril de 2019 a les 12:06
La població pallaresa tornarà a ser seu d’aquest esdeveniment literari | Ajuntament
Després de passar per L’Escala al febrer i Montblanc al mes de març, els propers dies 3, 4 i 5 de maig la Pobla de Segur celebrarà la segona edició del festival literari Vila del Llibre, una iniciativa promoguda des de l’Ajuntament que forma part de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya. El certamen arriba enguany amb un programa que convida a viure la literatura com una experiència en contacte directe amb l’entorn natural i el patrimoni cultural i popular del Pallars Jussà.

Pel que fa el cartell d’autors que visitaran la Vila, hi participaran els dos premis literaris en llengua catalana més importants del país: Jordi Cabré, premi Sant Jordi 2018, i Rafel Nadal, premi Ramon Llull 2019. A més, també hi seran Coia Valls, amb una proposta experiencial basada en la literatura inclusiva; Màrius Serra, que convida a poblatans i visitants a jugar amb la seva darrera obra La novel·la de Sant Jordi, o la pallaresa Maria Barbal, un dels noms que encapçalarà el cicle Dones i literatura, on s’encabiran novetats literàries, espectacles i contacontes.

Un dels actes més esperats és l’espectacle Solitud 360º, una experiència immersiva de llums, ombres, fotografia i música per viure en primera persona el camí emocional de Solitud de Víctor Català. A més, el divendres serà el dia que la Vila del Llibre dedicarà les activitats als centres escolars: Pep Coll, Jordi Folck i Patricia McGill seran els encarregats d’apropar als infants i joves les lletres de manera sempre engrescadora.

Aquest any, a més, la Vila del Llibre vol tornar a despertar altres racons oblidats de la Vila Closa. A espais recuperats com a Casa Orteu o la peixateria l’Àurea se sumaran nous espais, com per exemple casa Carpi, casa Miquelet o casa Pasqual, que acolliran taules del llibre, exposicions i experiències literàries com és el nou escape room La dona pagesa només descansava quan dormia.
 

Consulta el programa de la Vila del Llibre 2019 de la Pobla de Segur

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació