Dijous, 25 d'abril de 2024
guerra civil

Retiren i destrueixen un projectil d'artilleria i una granada de morter a Conca de Dalt

El material va ser trobat per un veí a les ruïnes d'una torre abandonada del municipi pallarès

Redacció 24 d'abril de 2019 a les 13:23
Imatge del material interceptat a Conca de Dalt | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil ha retirat un projectil d'artilleria de 75 mil·límetres i una granada de morter reformat de 81 mil·límetres de les ruïnes d'una torre abandonada situada a la Conca de Dalt. El material, que aparentment s'hauria utilitzat durant la guerra civil espanyola, va ser traslladat a una zona segura per tal de poder analitzar-lo i procedir posteriorment a la seva destrucció immediata.

Un veí d'aquesta localitat, seguint les indicacions recomanades, va alertar al cos policial i agents del Grup Especialista en Desactivació d'Explosius (GEDEX), acompanyats d'efectius de la Pobla de Segur, s'hi van desplaçar al lloc aquest dimarts.

Des de la Guàrdia Civil es recorda que en cas de trobar un objecte amb una aparença sospitosa i que pugui semblar ser un artefacte explosiu, incendiari o pirotècnic, es recomana no tocar-lo i avisar immediatament al cos policial. A més, afegeixen que és molt útil aportar les coordenades GPS de la seva localització, les quals es poden obtenir a través de dispositius mòbils.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació