Dijous, 18 d'abril de 2024
MUNICIPALS 2019

Totes les candidatures dels municipis del Pallars

Junts per Catalunya és el partit que presenta més llistes electorals, amb un total de 25 | Tres candidatures es disputaran l’alcaldia a Tremp mentre que a Sort són quatre

Jordi Ubach Llorens 9 de maig de 2019 a les 08:52
Una mesa electoral i un sobre en les eleccions municipals de 2015 | Adrià Costa
Aquest matí, el Butlletí Oficial de la Diputació de Lleida ha publicat totes les llistes que es presenten al Pallars a les eleccions municipals del 26 de maig. Ara s'obre un altre període de sis dies per esmenar possibles irregularitats. Les llistes seran proclamades definitivament el 30 d'abril.

En el conjunt de les comarques pallareses, Junts per Catalunya és el partit que presenta més llistes electorals, amb un total de 25, seguit d’ERC -en coalició amb Fem Municipi al Pallars Sobirà- amb 24. El PSC -sumant-hi també les candidatures associades- n'aporta 16. De llistes independents se n'han presentat també 9. El PP amb 4 i la CUP amb 2 són els partits que menys candidatures aporten.

Pel que fa a les capitals de comarca, a Tremp han estat tres finalment les llistes presentades, una menys que ara fa quatre anys. Així, optaran a l'alcaldia l'actual tinent d’alcalde, Anna Ritz, que es presenta per Junts per Tremp; la regidora de Cultura, Maria Pilar Cases, que ho fa per ERC; i la regidora a l’oposició, Sílvia Romero, que encapçala la llista de Compromís per Tremp (PSC). Qui no ha presentat llista enguany a la capital del Pallars Jussà és el Partit Popular (PP).

A la capital del Pallars Sobirà són quatre les candidatures que opten a l’alcaldia, també una menys que al 2015. Després de deixar Fem Municipi, Raimon Monterde intentarà repetir com alcalde de Sort, ara amb Som Poble; Maleni Barbero es presenta amb Fem Municipi-ERC; Imma Gallardo ho fa amb Junts per Sort i José Antonio Manrique amb el PSC.

Conca de Dalt ja coneix el seu futur alcalde

Com ja va passar ara fa quatre anys, l’actual alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, ja sap que té l'alcaldia assegurada fins el 2023. La seva és la única candidatura que s'ha presentat, un fet que en tot el Pallars només s’ha donat en aquest municipi del Jussà.  

Podeu consultar totes les llistes clicant l'enllaç que us mostrem a continuació.
 

Candidatures presentades a la Junta Electoral de Zona de Tremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació